Ondernemen in Thailand

Zakelijke kansen in Thailand

Thailand biedt kansen in de sectoren energie, high tech systemen & materialen en life sciences & health voor Nederlandse ondernemers. NLinBusiness.com ondersteunt Nederlandse bedrijven bij het benutten van deze kansen met een sterk platform, marktinformatie en waardevolle contacten. Lees hier alles over ondernemen in de tweede economie van Zuidoost-Azië.

Partnernetwerk
Partners in Thailand
Onze keuze

Netherlands Thai Chamber of Commerce (NTCC)

NL Business Hub
Hans van den Born

Hans van den Born, Executive Director

Meer info

Dyami Security Intelligence

Commerciële Dienstverlener
Meggi Deltrap

Meggi Deltrap, Head of Business Development

Meer info

Acclime Group

Commerciële Dienstverlener
Michael Pronk

Michael Pronk, Partner, BD Director Europe

Meer info

BIPO Services

Commerciële Dienstverlener
Roland Brouwer

Roland Brouwer, Regional Director (Europe)

Meer info

Tips voor succesvol zakendoen in Thailand

1. Investeer tijd en aandacht aan je relaties

Thailand is een relatiesamenleving. Dat betekent dat je eerst echt moet verdiepen in je zakelijke relaties, voordat men jou als zakenpartner serieus neemt. En relaties opbouwen in Azië doe je face-to-face, dus wees er op voorbereid je beoogde partners met grote regelmaat te bezoeken, zeker in het begin want anders zou het wel eens verspilde moeite en energie kunnen zijn. En neem daarvoor vooral de tijd want verwacht geen Nederlands tempo bij het zakendoen met de Thai.

2. Vermijd directheid en conflicterende situaties

Wij Nederlanders zijn vrij direct. In Thailand is dat anders. In de Thaise cultuur is het belangrijk om conflicten en confrontaties te vermijden, om daarmee gezichtsverlies te voorkomen. Verbeter of bekritiseer daarom nooit je tegenpartij in het bijzijn van anderen en respecteer elkaars mening.

3. Gebruik je Hollandse nuchterheid

Nederlanders denken vaak in oplossingen, en dat werkt aanstekelijk. Zeker als je eea voordoet en/of goed onderbouwt in je relaties met de Thai.

4. Houd rekening met je kleding

In Thailand krijg je te maken met een tropisch klimaat, houd hier rekening mee wanneer je zakelijke afspraken hebt. Ga altijd netjes gekleed, al is het voor de mannen niet noodzakelijk om een stropdas te dragen maar word een blazer wel gewaardeerd.

5. Ga op zoek naar een goede Thaise zakenpartner

Een goede voorbereiding is het halve werk, vooral in Thailand. De tijd en energie die je steekt in het vinden van een betrouwbare zakenpartner verdien je zeker terug. Maak hiervoor gebruik van het netwerk van zowel de Nederlandse ambassade als de NL Business Hub in Bangkok.

6. Bezoek relevante beurzen en netwerk bijeenkomsten

Gedurende het jaar vinden er tientallen beurzen plaats, veelal in Bangkok en met alle sectoren vertegenwoordigd. Daarnaast organiseert de NL Business Hub diverse meerdaagse Business Forums door heel Thailand. Een overzicht van alle beurzen en Business Forums is verkrijgbaar via de NL Business Hub in Bangkok.

Niet gevonden wat je zocht? NLinBusiness.com kan jou persoonlijk verder helpen

NLinBusiness.com is hét platform voor internationaal zaken doen. Wij zijn in het leven geroepen om mkb bedrijven te ondersteunen in zaken doen in het buitenland. Neem gerust contact met ons op met een specifieke vraag.

Max Kamperman

Max Kamperman

Partner Success Manager voor NLinBusiness.com