NLinBusiness.com / Landen / Zuid-Afrika

Ondernemen in Zuid-Afrika

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal netwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor Zuid-Afrika staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in Zuid-Afrika.

 

.

Marktinformatie over Zuid-Afrika

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over Zuid-Afrika, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

Whitepaper | in 5 stappen internationaal verzekeren

Whitepaper | in 5 stappen internationaal verzekeren

Internationaal verzekerd zijn is minstens zo belangrijk als lokaal verzekerd zijn. Veel ondernemers zijn staan daar niet direct bij stil en betalen de prijs achteraf.  Doorloop onderstaande 5 stappen en…

Lees verder
Whitepaper | Belangrijke aspecten van internationaal verzekeren

Whitepaper | Belangrijke aspecten van internationaal verzekeren

Internationaal ondernemen is fantastisch, maar let op deze belangrijke aspecten van internationaal verzekeren! Vaak kom je er pas later achter, maar wanneer je zakendoet in het buitenland is het erg…

Lees verder
Benoemingen Landbouwattachénetwerk 2022

Benoemingen Landbouwattachénetwerk 2022

Deze week zijn 8 nieuwe Landbouwraden benoemd op de Nederlandse ambassades in Berlijn, Washington, Hanoi, Nairobi, Rabat, Bangkok en bij de Permanente Vertegenwoordiging (PV) Europese Unie (EU) in Brussel. Tevens…

Lees verder
Neem vrijblijvend contact op
Lise Hordijk International Business Manager

Neem vrijblijvend contact op

NLinBusiness helpt je graag verder met jouw vraag over ondernemen in Zuid-Afrika.

Neem contact op

Contact dienstverlener

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan deze dienstverlener via dit formulier.
Naam*

Evenementen in of over zakendoen in Zuid-Afrika

Tips voor zakendoen in Zuid-Afrika

1. Win vertrouwen

Voer eerst een informeel gesprek met uw Zuid-Afrikaanse partner voordat u tot zaken overgaat. Persoonlijk contact wordt erg gewaardeerd in de zakencultuur in Zuid-Afrika. Is het vertrouwen eenmaal gewonnen, dan kunt u vriend aan huis worden bij uw zakenpartner.

2. Houd rekening met beloften

Houd er rekening mee dat sommige Zuid-Afrikanen bang zijn om fouten toe te geven. Ook durven ze vaak geen nee te zeggen. Enthousiasme en het tevreden willen stellen van de klant leiden soms tot beloften van uw zakenpartner die hij niet kan nakomen.

3. Heb geduld

Tijdens onderhandelingen kan het soms enige tijd duren voor u het vertrouwen van de potentiële handelspartner wint. Houd daar rekening mee.

4. Dwing service af

Zuid-Afrikanen zijn erg behulpzaam, maar niet altijd servicegericht. Vaak moet u service zelf afdwingen. Een follow-up van een Zuid-Afrikaanse zakenman of -vrouw kan soms even duren.

5. Respecteer de hiërarchie

Het hoger management neemt de beslissingen in de Zuid-Afrikaanse bedrijfscultuur. Let daarop als u wacht op een beslissing van een manager die lager in de hiërarchie staat.

 

6. Plan zakelijke afspraken

Plan zakelijke afspraken ruim voordat u naar Zuid-Afrika afreist. Zorg er ook voor dat u de juiste personen te spreken krijgt, dus de personen die de beslissingen nemen. Houd er rekening mee dat veel zaken lopen via lokale agenten. Wissel ook aan het begin van een afspraak visitekaartjes uit.

7. Draag geen batikoverhemden

De Zuid-Afrikaanse zakenkleding is vrij informeel. Casual Friday is bij veel bedrijven een ingeburgerde omgangsvorm. Van juni tot september is normale winterkleding geschikt. Vermijd het dragen van ‘Madiba’-overhemden (batikoverhemden) bij vergaderingen.

8. Let op met relatiegeschenken

Geef geen relatiegeschenk bij een eerste ontmoeting. Een Zuid-Afrikaan verwacht niet meteen relatiegeschenken. Als u later een relatiegeschenk wil geven, dan wordt Delfts blauw gewaardeerd.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.