NLinBusiness.com / Landen / Thailand

Ondernemen in Thailand

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de MKB ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal netwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor Thailand staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in Thailand.

Ervaringen van ondernemers in Thailand

Onno Stienen - ONOFF SPICES

Onno Stienen - ONOFF SPICES

"Voor mij is Thailand de ideale locatie om te werken en te leven"

Lees verder
Makorn Chaovanich - Cannabizta

Makorn Chaovanich - Cannabizta

“At first, my Dutch partner hesitated to do business in Thailand.

Lees verder
John Hus - Eco Agri Distribution

John Hus - Eco Agri Distribution

"Voor ons is Thailand een land met logistieke en strategische voordelen qua locatie"

Lees verder

Ontmoet de NL Business Hub in Bangkok

 

Onze partners in het buitenlandde NL Business Hubs, zijn te vinden in meer dan 25 landen evertellen je alles over de lokale cultuur en de marktkansen van het land waar jij zaken wil doen.

Wil je zakendoen in Thailand? We brengen je graag in contact met Hans van den Born, algemeen directeur van de NL Business Hub in Bangkok, NTCC. In de video vertelt hij je wat hij voor jou kan betekenen.

Lees meer over de NL Business Hub in Bangkok

Neem vrijblijvend contact op
Hans van den Born Algemeen Directeur NL Business Hub in Bangkok, NTCC

Neem vrijblijvend contact op

Heb je vragen over zakendoen in Thailand? Hans helpt je graag verder.

Neem contact op

Contact dienstverlener

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan deze dienstverlener via dit formulier.
Naam*

Netwerkevenementen in Thailand

Netherlands Thai Business Forum 2023

Malietoren
Are you looking to do business in Thailand or ASEAN? Then register now for the Netherlands Thai Business Forum (NTBF2023). The TBBF2023 is the annual event for the Dutch and Thai business…
Bekijk evenement

Business Opportunities Fair 2023 in Manilla

Manilla
Wilt u zakendoen met de Asian Development Bank (ADB)? En bent u op zoek naar het juiste netwerk, specifieke informatie over de bank en 1-op-1-gesprekken op maat? Neem dan op 4…
Bekijk evenement

The Netherlands Thai Chamber of Commerce

Actuele informatie over de Thaise markt

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over Thailand, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

Whitepaper | in 5 stappen internationaal verzekeren

Whitepaper | in 5 stappen internationaal verzekeren

Internationaal verzekerd zijn is minstens zo belangrijk als lokaal verzekerd zijn. Veel ondernemers zijn staan daar niet direct bij stil en betalen de prijs achteraf.  Doorloop onderstaande 5 stappen en…

Lees verder
Whitepaper | Belangrijke aspecten van internationaal verzekeren

Whitepaper | Belangrijke aspecten van internationaal verzekeren

Internationaal ondernemen is fantastisch, maar let op deze belangrijke aspecten van internationaal verzekeren! Vaak kom je er pas later achter, maar wanneer je zakendoet in het buitenland is het erg…

Lees verder
E-Book: Vergroot je marktkansen met AEXI

E-Book: Vergroot je marktkansen met AEXI

Vergroot je kansen op de internationale markt met de juiste marktinformatie! Internationaal ondernemen begint met een goede voorbereiding. Het raadplegen van de juiste bronnen voor het maken van je exportplan…

Lees verder
Podcast: Schoenen uit in Thailand

Podcast: Schoenen uit in Thailand

Charlie Wijnveen van Blygold International reist al zijn hele leven de wereld over. Voor zijn bedrijf verkoopt hij coatings voor klimaatsystemen. Maar ook al kende hij Thailand goed, het bleek…

Lees verder

Ebook: Tips om succesvol zaken te doen in Thailand

Een goede start maken met ondernemen in Thailand? Download dan dit gratis e-book. Praktisch en compact met handige tips die je direct kunt toepassen.

Download e-book

Tips voor succesvol zakendoen in Thailand

1. Investeer tijd en aandacht aan je relaties

Thailand is een relatiesamenleving. Dat betekent dat je eerst echt moet verdiepen in je zakelijke relaties, voordat men jou als zakenpartner serieus neemt. En relaties opbouwen in Azië doe je face-to-face, dus wees er op voorbereid je beoogde partners met grote regelmaat te bezoeken, zeker in het begin want anders zou het wel eens verspilde moeite en energie kunnen zijn. En neem daarvoor vooral de tijd want verwacht geen Nederlands tempo bij het zakendoen met de Thai.

2. Vermijd directheid en conflicterende situaties

Wij Nederlanders zijn vrij direct. In Thailand is dat anders. In de Thaise cultuur is het belangrijk om conflicten en confrontaties te vermijden, om daarmee gezichtsverlies te voorkomen. Verbeter of bekritiseer daarom nooit je tegenpartij in het bijzijn van anderen en respecteer elkaars mening.

3. Gebruik je Hollandse nuchterheid

Nederlanders denken vaak in oplossingen, en dat werkt aanstekelijk. Zeker als je eea voordoet en/of goed onderbouwt in je relaties met de Thai.

4. Houd rekening met je kleding

In Thailand krijg je te maken met een tropisch klimaat, houd hier rekening mee wanneer je zakelijke afspraken hebt. Ga altijd netjes gekleed, al is het voor de mannen niet noodzakelijk om een stropdas te dragen maar word een blazer wel gewaardeerd.

5. Ga op zoek naar een goede Thaise zakenpartner

Een goede voorbereiding is het halve werk, vooral in Thailand. De tijd en energie die je steekt in het vinden van een betrouwbare zakenpartner verdien je zeker terug. Maak hiervoor gebruik van het netwerk van zowel de Nederlandse ambassade als de NL Business Hub in Bangkok.

6. Bezoek relevante beurzen en netwerk bijeenkomsten

Gedurende het jaar vinden er tientallen beurzen plaats, veelal in Bangkok en met alle sectoren vertegenwoordigd. Daarnaast organiseert de NL Business Hub diverse meerdaagse Business Forums door heel Thailand. Een overzicht van alle beurzen en Business Forums is verkrijgbaar via de NL Business Hub in Bangkok.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

 

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.