Gepubliceerd op 28 februari 2024

Cursus: Selecteren en managen zakenpartner in de VS

INTRODUCTIE

Een goede relatie met een zakelijke partner in de VS is essentieel om een marktpositie op te bouwen en te behouden.  De trainer daagt je uit om na te denken over keuze bepalende factoren voor jouw Amerikaanse zakenpartner. Tijdens de mini-workshops gaan we in op selectie- en aansturingsmodellen en manieren die je helpen je rendement uit jouw zakenpartners te verhogen.  Daarnaast delen we met elkaar tips & tricks hierover.

(Deze training kent een minimaal aantal deelnemers. De trainer bevestigt de training).

DOELGROEP

Export(area)managers, business development managers, salesmanagers verantwoordelijk voor het op- en uitbouwen van afzetmarkt in de Verenigde Staten.

LEERDOEL

In de training ‘Selecteren en managen van zakenpartner in de VS’ gaan we samen aan de slag om juiste afwegingen te kunnen maken bij het zoeken, selecteren en aansturen van zakenpartners in de VS.

We dagen je uit aan de slag te gaan met je eigen business case. De tools, cases en ervaring van trainer en mede deelnemers in de opleiding helpen je hierbij.  Aan het einde van de training heb je een op maat gemaakte profielomschrijving, met selectiecriteria en een format om je zakenpartners aan te sturen.

OPBOUW

 • Online Classroom (1 dag)
  • Training met presentatie & miniworkshops

ONDERWERPEN

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

 • Inzicht in eigen kernwaarden
 • Keuzebepalende factoren voor jouw bedrijf in de VS
 • Bepalen gewenste entreekeuze vorm voor de VS
 • Profielomschrijving / selectiecriteria
 • Hoe en waar vind ik een goede partner (incl wegingsmodel)
 • Keuze partner
 • Samenwerking beginnen, afspraken maken
 • Managen van zakenpartner

OVER EVOFENEDEX

Met ruim 80 jaar ervaring is evofenedex dé kennispartner in internationaal ondernemen en logistiek. Een unieke en dynamische ondernemersvereniging

met een netwerk van 15.000 bedrijven en met een one-stop-shop formule waar kennis, advies, belangenbehartiging en ledenvoordeel bij elkaar komen. Onze opleidingen houden ondernemers en hun medewerkers letterlijk en figuurlijk bij de les, op elk gewenst niveau en in elk carrièrestadium. Jaarlijks helpen we zo’n 15.000 mensen bij het vergroten of bijhouden van hun vakkennis en bij het verkrijgen van de juiste diploma’s of certificaten. Daarmee helpen we hun werkgever of onderneming ook direct een stap voorwaarts. Wij hanteren hiervoor vijf gouden opleidingsregels

 1. Praktijkgerichte opleiding
 2. Persoonlijke aandacht door kleine klassen
 3. Toegang tot een uniek netwerk van internationaal ondernemende bedrijven
 4. Onze docenten werken of hebben gewerkt in het vakgebied
 5. Altijd mogelijkheid voor incompany en maatwerk

OVERIG

Deelnemers ontvangen de checklist De buitenlandse zakenpartner.