Gepubliceerd op 7 november 2023

Het geld verdampt in Argentinië

Sommige landen zijn als ondernemer echt een uitdaging van de buitencategorie. Neem bijvoorbeeld Argentinië. Toen Floris Jan van den Heuvel van Texo Trade Services daar zo'n tien jaar geleden begon, ging het best goed. Maar in de afgelopen jaren is Argentinië politiek instabieler geworden, en is de inflatie gigantisch.

Elke dag wordt de munt minder waard. Dat ging zo ver dat de klanten Texo Trade Services niet meer konden betalen. Toen hield het avontuur in Argentinië toch weer op.

Een herkenbaar verhaal voor Eric Schouten van Dyami Services. Als oud AIVD'er adviseert hij ondernemers en bedrijven op het gebied van veiligheid en risicomanagement. Nederlandse ondernemers beginnen vaak vol enthousiasme aan een avontuur in het buitenland, zonder stil te staan bij de risico's.

Gelukkig voor Texo Trade Services was Argentinië maar een klein deel van hun markt, en hebben ze nog veel klanten in West-Europa. Mocht Floris Jan van den Heuvel ooit een nieuwe start maken in Argentinië, dan op zijn minst met een Spaanstalige collega. Zodat hij in ieder geval duidelijk kan communiceren over geld dat er niet meer is...

 

Luister hier naar de podcast 

 

Source: Dyami