Ondernemen in Duitsland

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal netwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor Duitsland staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in Duitsland.

Ervaringen van ondernemers in Duitsland

Thimo Sommer - Toogethr

"Neem de tijd om je lokaal netwerk op te bouwen. Wij hebben veel baat gehad bij onze contacten met het Consulaat Generaal, NLinBusiness, de NL Business Hub München en natuurlijk ons eigen netwerk met ondernemers,"

Lees verder

Jacques van den Burg - IVS

“Zorg dat je de taal van het land spreekt en het rechts- en belastingsysteem ten minste in grote lijnen kent. Blijf altijd kritisch. Weet dat je het makkelijkst nieuwe klanten via bestaande relaties. En geef ten slotte nooit op.”

Lees verder

Rinze de Vries - Noria

“Wij merken niet zoveel cultuurverschillen tussen Duitsland en Nederland, De Duitse partij waar wij mee willen gaan samenwerken zit in Aken en dat is echt op de grens met Nederland. Hier is de cultuur heel erg vergelijkbaar met de Nederlandse.”

Lees verder

Partnernetwerk Duitsland

NLinBusiness onderhoudt een uitgebreid netwerk van partners die jou op allerlei manieren en op verschillende momenten van dienst kunnen zijn wanneer je jouw bedrijf wil uitbreiden in of naar Duitsland. Ben je je aan het oriënteren? Zoek je juridisch of fiscaal advies? Ben je op zoek naar de Nederlandse Ambassade in Duitsland, zakenpartners of andere contacten in het land zelf? Hier vind je een overzicht van partijen die jou aan informatie helpen of hulp kunnen bieden.

Informatie & Oriëntatie

Ben je je aan het oriënteren en op zoek naar algemene informatie over de Duitse markt? De onderstaande organisaties helpen je verder.

 • Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland

  Heb je vragen over zakendoen in het buitenland? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt je verder met persoonlijk advies.

  Bekijken
 • Trade and Innovate NL

  Trade and Innovate NL (TINL) verbindt Nederlandse ondernemers met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen ze de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

  Bekijken
 • International Business Academy

  Til je kennis over internationaal zakendoen naar een hoger niveau. Wees sneller en efficiënter succesvol in het buitenland, leer culturele verschillen overbruggen, ontdek hoe je internationale kansen voor jouw business spot of voorkom praktische douane issues bij import.

  Bekijken

Lokale netwerken

Wanneer je een goede voorbereiding hebt getroffen kun je beginnen aan het opbouwen van je netwerk in Duitsland. Onderstaande partners kunnen je helpen.

 • Ambassadenetwerk

  De ambassade in Berlijn en de verschillende consulaten in Duitsland helpen je aan informatie over de markt en kansrijke sectoren, het ondernemersklimaat, wet- en regelgeving cultuurverschillen en kunnen je introduceren bij potentiële zakenpartners. De Consulaten-generaal focussen zich op bepaalde sectoren die relevant zijn in de regio. Zie hieronder een overzicht van het ambassadenetwerk in Duitsland:

  Bekijken
 • NL Business Hub in München 

  De NL Business Hub Munich heeft als doel het verbinden van Nederlandse mkb’ers met een exportambitie naar Zuid-Duitsland met zakelijke dienstverleners als ook met andere ondernemers die reeds actief zijn in deze regio.

  Bekijken
 • Duits-Nederlandse Handelskamer

  De Duitse markt op? De Duits-Nederlandse Handelskamer is het eerste aanspreekpunt voor het leggen van zakelijke contacten en marktbetreding in het buurland.

  Bekijken

Ontmoet de NL Business Hub in Duitsland

 

Roel Westra, Directeur NL Business Hub München, de NL Business Hub in München, vertelt je in deze video wat hij voor jou kan betekenen.

Roel Westra

Neem vrijblijvend contact op

NL Business Hub in München helpt je verder met jouw vraag over ondernemen in Duitsland
Roel Westra Directeur NL Business Hub München
Contact
Naam*
Hidden
opt-in-doorsturen-dienstverlener*
opt-in-nlinbusiness*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Netwerk evenementen in Duitsland

 • Evenementen
 • Archief
Shop Apotheke B.V.
Organisatie:
 • Duits-Nederlandse Handelskamer

Rondetafelgesprek: kansen e-health en e-commerce in Duitsland

Stefan Feltens, CEO van SHOP APOTHEKE EUROPE en DNHK-directeur Günter Gülker bespreken met ondernemers uit de sector de uitdagingen en kansen op het gebied van e-health en e-commerce in Duitsland.… Lees verder

Organisatie:
 • Task Force Health Care

Western Europe |  Health~Holland Digital Meet-Up

Are you looking to learn more about the Life Sciences & Health (LSH) sectors in Western-Europe? Interested in the available tools from the Topsector LSH and the Dutch government to… Lees verder

Internationales Congress Centrum Berlin
Organisatie:
 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
 • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
 • Nederlandse ambassade in Berlijn

NL Paviljoen op de Internationale Grüne Woche 2023 in Berlijn

Bent u geïnteresseerd in het betreden van de Duitse markt en wilt u de Duitse consument leren kennen? Heeft u al jaren een handelsrelatie met Duitsland en blijft u graag… Lees verder

Inschrijving gesloten
Organisatie:
 • Netherlands Business Council France

NLBC.FR: New Members Meeting

Bimonthly meeting for new members to discuss issues and to share insights about doing business in France. For more information please contact info@nlbc.fr. Lees verder

Miele Experience Center Vianen
Organisatie:
 • Duits-Nederlandse Handelskamer

Zoek, vind en verleid de klant met digitale marketing

Hoe creëer je sterkere klantrelaties en een optimale klantbeleving als je online jouw producten of -diensten aanbiedt? Wat is de beste datagedreven online marketingstrategie, waarbij je de behoefte van de… Lees verder

Sông Bé Golf Resort
Organisatie:
 • Dutch Business Association In Vietnam (DBAV)

12th Dutch Golf Classic 2022

Our Dutch Golf Classic is back on Friday 2 December 2022, at Song Be Golf Resort in Binh Duong. The Dutch Golf Classic has been organized by the Dutch Business… Lees verder

Actuele informatie over de Duitse markt

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over Duitsland, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

10 tips om succesvol zaken te doen in Duitsland

Hoe betreed ik efficiënt de Duitse markt? Wat moet ik vooraf regelen? En hoe groei je door in Duitsland? Op deze en andere vragen vind je een antwoord in dit e-book.

Veelgestelde vragen

 

Moet ik Duits leren als ik met Duitsers zaken wil doen?

Niet alle Duitsers spreken goed Engels. Dat geldt ook nog voor jongere generaties. Zakelijk Duits leren is dus een goed idee en zal jouw kans op succes op de Duitse markt vergroten. Lees hier meer over hoe je dit kan aanpakken.

Met welke wet- en regelgeving krijg ik te maken?

Om succesvol te zijn op de Duitse markt is kennis van een aantal juridische aspecten noodzakelijk. Hier vind je meer informatie.

Wat zijn de kosten voor een Duitse medewerker?

Kosten voor sociale zekerheid en salaris verschillen per deelstaat. In deze factsheet vind je een overzicht van de kosten en regels.

 

 

Met welke cultuurverschillen moet ik rekening houden?

Zakelijke contacten spreek je bijvoorbeeld met ‘Sie’ aan. En er zijn nog meer gewoontes en cultuurverschillen waarmee je rekening dient te houden. Lees meer over de cultuurverschillen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een GmbH?

Een GmbH of Gesellschaft mit beschränkter Haftung oprichten heeft voordelen én nadelen. Lees hier meer over het oprichten van een GmbH.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

inschrijven voor de nieuwsbrief
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.