Interviews24 juni 2024

Hoe Logispan werd geholpen met de uitbreiding in Duitsland

Justin Bus, Geschäftsführer van de Logispan-vestiging in Duitsland, vertelt hoe hij met hulp van NLinBusiness.com uitbreidt in Duitsland. 

2022april-197-800x800.jpg
Justin Bus (Foto: Logispan)

Wat doet Logispan?

“Wij maken en verhandelen biomassa- en resthoutproducten aan verschillende klanten in de Benelux, voornamelijk in Duitsland. Onze klanten zijn zowel grotere biomassacentrales als land- en tuinbouwbedrijven en ondernemingen actief in de spaanplaat-, MDF- en papierindustrie. Wij zijn een familiebedrijf dat al 60 jaar bestaat. Doordat wij in Duitsland steeds meer groeien hebben wij een vestiging geopend in München om ons marktaandeel in voornamelijk Zuid-Duitsland en Oostenrijk te vergroten.”

Hoe heeft NLinBusiness.com geholpen met jullie buitenlandambities?

“Via NLinBusiness.com zijn wij in contact gekomen met de Business Club Nederland-Duitsland (BCDN). Zij hebben ons geholpen met de oprichting van onze GmbH in Duitsland. Op dit moment helpt Dimitri van den Oever, de directeur van BCDN, ons met het werven van lokaal personeel. Zonder de hulp van NLinBusiness en de BCDN zou het voor ons lastiger zijn om onze GmbH op te richten, omdat je tegen veel interne regelgeving aanloopt. Wij hebben ook minder tijd hebben om de hele oprichting en werving en selectie zelf te doen.”

Wat is de belangrijkste les die jij andere ondernemers wilt meegeven?

,,Duitsland is een enorme markt die veel kansen biedt. Ondernemers proberen vaak zelfstandig hun zaken zo goed mogelijk  op orde te hebben, maar soms zitten er addertjes onder het gras. Als Nederlands bedrijf is het niet altijd makkelijk om succesvol te worden in Duitsland. De wijze van zakendoen is anders dan wij gewend zijn. Verdiep je daar goed in en besteed de dingen uit waarvoor je zelf de tijd of de expertise mist.”

csm_everw-logispan_191855ce7a.jpg