Ondernemen in Colombia

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de MKB ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationale partnernetwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor Colombia staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in deze bloeiende markt.

Ervaringen van Nederlandse ondernemers in Colombia

Inge Segeren - Squiby Foods

"Er gaat niks boven een fysiek contact om aan klantenbinding te doen. De klantenrelatie wordt soms zelfs een vriendschap. Je wordt uitgenodigd om bij de klant thuis mee te eten, of je wordt meegevraagd naar de voetbalwedstrijd van hun zoon. Maar digitale matchmaking blijft wel interessant voor een eerste contact.”

Lees verder

Justin Imhof - Koninklijke Auping

"Holland House Colombia heeft Koninklijke Auping uitstekend geholpen in het vinden en opstarten van gesprekken met potentiële business partners in Colombia. Daarnaast hebben ze de gehele planning van onze business trip in Bogotá van A tot Z geregeld. Zonder HHC was onze trip zeker niet hetzelfde geweest!"

Lees verder

Robert van Hees - 4Wieler.nl

‘Via een handelsmissie heb ik een Colombiaanse partner ontmoet. Met hem ben ik nu druk bezig om allerlei zaken voor te bereiden voor onze markttoegang. We willen een stabiele organisatie opbouwen en genoeg marktonderzoek doen, voordat we de markt daadwerkelijk betreden."

Lees verder

Veiligheid in Colombia

Als je op zoek bent naar nieuwe kansen en een bloeiende omgeving, dan is Colombia wellicht het land voor jou. Colombia is een land met tal van natuurlijke bronnen, getalenteerd menselijk kapitaal, een stabiel klimaat en een veelbelovende economische groei (in de tijd vóór Covid-19). Maar let op: voordat je zaken gaat doen in Colombia, is het handig om te weten wat je kan aantreffen als je eenmaal het vliegveld hebt verlaten. Bekijk het reisadvies van de Nederlandse overheid voordat je afreist, kijk het nieuws, vraag het aan je contacten of lokale netwerk. Verschillende dienstverleners in ons netwerk kunnen je helpen bij het inschatten van ondernemersrisico’s in Colombia. Bekijk ze hier.

 

Lees meer over veiligheid in Colombia

Partnernetwerk Colombia

NLinBusiness onderhoudt een uitgebreid netwerk van partners die jou op allerlei manieren en op verschillende momenten van dienst kunnen zijn wanneer je jouw bedrijf wil uitbreiden in of naar Colombia. Ben je je aan het oriënteren? Zoek je juridisch of fiscaal advies? Ben je op zoek naar de Nederlandse ambassade in Colombia, zakenpartners of andere contacten in het land zelf? Hier vind je een overzicht van partijen die jou aan informatie helpen of hulp kunnen bieden.

Informatie & Oriëntatie

Ben je je aan het oriënteren en op zoek naar algemene informatie over de Colombiaanse markt? De onderstaande organisaties helpen je verder.

 • Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland

  Heb je vragen over zakendoen in het buitenland? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt je verder met persoonlijk advies.

  Lees meer
 • Trade and Innovate NL

  Trade and Innovate NL (TINL) helpt Nederlandse ondernemers bij internationaal ondernemen. We zetten onze netwerken, kennis en expertise in om ondernemers te helpen en het totale bereik te vergroten.

  Lees meer

Lokale netwerken

Wanneer je een goede voorbereiding hebt getroffen kun je beginnen aan het opbouwen van je netwerk in Colombia. Onderstaande partners kunnen je helpen.

 • Ambassadenetwerk

  Wil je zakendoen in Colombia en heb je hulp nodig van experts ter plaatse? Het ambassadenetwerk in Colombia helpt je verder.

  Lees meer
 • NL Business Hub in Bogotà

  De NL Business Hub biedt Nederlandse bedrijven operationele ondersteuning bij het betreden van een internationale markt en ze ontsluiten een sterk zakelijk en sociaal netwerk van lokale contacten.

  Lees meer

Ontmoet de NL Business Hub in Bogotá

 

Jan Willem van Bokhoven, directeur het Holland House Colombia, de NL Business Hub in Bogotá, vertelt je in deze video wat zij voor jou kan betekenen.

 Jan Willem van Bokhoven

Neem vrijblijvend contact op

De NL Business Hub in Bogotá, Holland House Colombia, helpt je verder met jouw vraag over ondernemen in Colombia
Jan Willem van Bokhoven Directeur NL Business Hub in Bogotá, het Holland House Colombia
Contact
Naam*
Hidden
opt-in-doorsturen-dienstverlener*
opt-in-nlinbusiness*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Netwerkevenementen over zakendoen in Colombia

 • Evenementen
 • Archief
Organisatie:
 • Task Force Health Care

Colombia | Health~Holland Digital Meet-Up

Would you like to learn more about the latest trends and developments in Colombia’s Life Sciences & Health sector? Are you eager to learn how the Topsector LSH and Dutch… Lees verder

Organisatie:
 • Holland House Colombia

Colombiamar 2023

Van 8 t/m 10 maart 2023 vindt de beurs Colombiamar plaats in Cartagena. Colombia heeft grote ambities op het gebied van scheepsbouw en scheepsreparatie. Zo willen zij o.a. de scheepsreparatie… Lees verder

Organisatie:
 • Netherlands Business Council France

NLBC.FR: New Members Meeting

Bimonthly meeting for new members to discuss issues and to share insights about doing business in France. For more information please contact info@nlbc.fr. Lees verder

Miele Experience Center Vianen
Organisatie:
 • Duits-Nederlandse Handelskamer

Zoek, vind en verleid de klant met digitale marketing

Hoe creëer je sterkere klantrelaties en een optimale klantbeleving als je online jouw producten of -diensten aanbiedt? Wat is de beste datagedreven online marketingstrategie, waarbij je de behoefte van de… Lees verder

Sông Bé Golf Resort
Organisatie:
 • Dutch Business Association In Vietnam (DBAV)

12th Dutch Golf Classic 2022

Our Dutch Golf Classic is back on Friday 2 December 2022, at Song Be Golf Resort in Binh Duong. The Dutch Golf Classic has been organized by the Dutch Business… Lees verder

Actuele informatie over de Colombiaanse markt

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over Colombia, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

E-book: tips & tricks om succesvol zaken te doen in Colombia

Hoe ziet de Colombiaanse economie er uit? Wat moet ik vooraf regelen? En hoe laat ik mijn bedrijf groeien in Colombia? Op deze en andere vragen vind je een antwoord in deze publicatie.

Tips van ondernemers in Colombia

 

1. Bouw persoonlijke relaties met je lokaal netwerk 

Een goed lokaal netwerk is in Colombia een must-have. De Nederlandse ondernemer omschrijft Colombia als een land met een redelijk gesloten cultuur. Het ‘ons kent ons’-principe zit er bij de Colombianen dan ook goed in. Je moet dus eerst het vertrouwen winnen

2. Doe research, luister naar je klant 

Wil je een goede start hebben in Colombia, dan is het cruciaal om onderzoek te doen en goed scherp te hebben of de behoeften van de klant in Colombia hetzelfde zijn als die in Nederland. Want dit kan, afhankelijk van het product, erg verschillen!

3. Wees selectief in je werving 

Goed (lokaal) personeel is vaak de sleutel tot succes. Nederlandse ondernemers beschrijven Colombiaanse werknemers als ‘verbazingwekkend goed’. Ze zijn enthousiast, leergierig, loyaal en goed opgeleid.

 

4. Vestig je in de juiste stad en wijk 

Colombia is een land vol businesskansen. Maar bij de keuze van waar je jouw bedrijf gaat vestigen moet je kritisch zijn. Elke stad en wijk is weer net iets anders. Volgens de ondernemers ter plekke is het belangrijk om te letten op veiligheid, maar ook te kijken naar faciliteiten zoals werkplekken, horeca en openbaar vervoer.

5. Wees geduldig en houd je doel voor ogen 

Ondernemers zijn het er unaniem over eens dat zakendoen in Colombia niet een kwestie is van ‘snel ernaartoe gaan en de week erna een contract tekenen’. Een tip van de ondernemers ter plaatse is dan ook om een langetermijnfocus te houden en ruim de tijd te nemen voor het bouwen van je netwerk en je bedrijf. 

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.