Gepubliceerd op 4 juni 2024

Wereldwijd ondernemen en het formatieakkoord

Beste ondernemers en collega's,

 

Terwijl ik dit schrijf staat het nieuwe coalitieakkoord in de stijgers. En het zijn spannende tijden voor Nederlandse ondernemers met internationale ambities. Wat doet onze regering de komende jaren voor jullie? Hoe houden we ons internationale verdienvermogen in stand in een onrustige wereld? Ik zie gelukkig veel positieve aanknopingspunten.  

Door de nadruk op stabiel beleid, ondersteuning bij innovatie en digitalisering en een focus op een gelijk speelveld in de internationale handel, kunnen MKB'ers hun exportactiviteiten efficiënter en effectiever uitbreiden. Het aparte innovatieprogramma voor robotisering kan bijvoorbeeld helpen arbeidskosten te verlagen, waardoor Nederlandse bedrijven concurrerender worden. Daarnaast zal de verduurzaming van bedrijfspanden en de verlaging van de energiebelasting op aardgas helpen bij het reduceren van kosten en daarmee bij het verbeteren van onze internationale concurrentiepositie. Met deze maatregelen staan MKB'ers sterker in de mondiale markt en kunnen zij beter inspelen op internationale kansen.

En daar helpen wij jullie graag bij. In deze nieuwsbrief lees je bijvoorbeeld hoe NLinBusiness.com de duurzame ondernemers van het Rotterdamse bedrijf Blade_Made heeft geholpen bij het uitbreiden van hun activiteiten in Frankrijk.

Verder organiseren wijn juni drie webinars over wereldwijd ondernemen. Ga daar in gesprek en stel je vragen over ondernemen in Azië, Zuid-Amerika en Europa aan de experts van onze NL Business Hubs! De afgelopen jaren hielpen we zo honderden Nederlandse ondernemers met hun internationale groei. Ik ben enorm trots op het programma dat we deze keer voor jullie hebben samengesteld. Zo dragen wij ook ons steentje bij om ervoor te zorgen dat MKB-ers sterker staan bij wereldwijde groei. 

 

Met ondernemende groet,

 

Anita Blankestijn, Managing Director NLinBusiness.com