Gepubliceerd op 28 februari 2019

Wie is NL.IN.BUSINESS

Wie is NL.IN.BUSINESS

NLinBusiness-medewerkers hebben allemaal ervaring met wonen en werken in het buitenland, ondernemerschap of het bijeenbrengen van partijen. Dat geldt ook voor Mirian Keuning, projectmanager bij NLinBusiness. Als kind al woonde zij regelmatig in het buitenland en dat is in haar verdere leven en carrière niet meer veranderd.

Mirian heeft een achtergrond in hospitality. Voor haar opleiding aan de Hotelschool Den Haag deed zij twee stages in het buitenland: de eerste in Cancun (Mexico) en de tweede in Shanghai (China). Na haar afstuderen reisde ze een jaar door Afrika, van Kaapstad tot Cairo, over land. Hierna was het tijd voor de start van een carrière en lonkte China – wederom. In Shanghai begon Mirian met haar eerste baan bij Marriott International, maar na twee jaar gaf ze zich over aan haar ondernemersdrang.

Roadtrip
In 2009 startte ze haar eigen bedrijf om het Nederlandse bedrijfsleven inzicht te geven in hun sectoren en industrieën in China. Voor uiteenlopende soorten bedrijven en industrieën verzorgde ze reizen, evenementen, programma’s en ontmoetingen met het lokale Chinese bedrijfsleven. Dit heeft ze zeven jaar lang gedaan; toen werd het tijd om terug te gaan naar Nederland. Het afsluiten van die periode werd nog bijzonderder door de terugreis: in vier maanden tijd reisde zij met haar vriend in een fourwheeldrive van Shanghai naar Amsterdam.

Ondernemerstaal
Bij NLinBusiness zit Mirian nu al ruim een jaar op een perfecte plek waar ze al haar ervaringen en voorliefdes in kan zetten voor Nederlandse ondernemers. ‘Ik heb oprecht een hart voor ondernemers. Sinds ik bij NLinBusiness werk, weet ik ook dat er echt ‘een taal van ondernemers’ bestaat. Mijn doel is om deze taal te blijven spreken.’

Bij NLinBusiness richt Mirian zich vooral op de beurzen en evenementen (onder andere de World EXPO 2020 in Dubai) en is ze onderdeel van het China-team; hoe kan het ook anders!