Gepubliceerd op 11 december 2018

Annemarie Dijkman van NLinBusiness over ons bezoek aan Mexico

Annemarie Dijkman was in Mexico-City, een City of opportunity. Haar reis stond voornamelijk in het teken van het opzetten van de NL Business Hub: het Holland House Mexico.

‘Mexico-City was druk met alle voorbereidingen voor de inauguratie van de nieuwe president, Andréz Manuel López Obrador op 2 december. Wij spraken met de drie initiatiefnemers van de NLinBusiness Hub, de Nederlandse ambassade en de NBSO Querétaro Mexico over het opzetten van een NL Business Hub. We namen de opzet door en bespraken de samenwerking en de kansen voor het bedrijfsleven. Meetings daarna met ondernemers, lokale kamers van koophandel en medewerkers van de ambassade zorgden voor een nog completer beeld.

In een ontbijtsessie met de ambassade en NBSO in Mexico, Heineken, Philips Signify, De Lage Landen, Leaseplan en Van Oord werd verder de basis gelegd voor de NL Business Hub die nu als het Holland House Mexico in oprichting verder zal gaan.

Verbinder

Het huis is inmiddels gevonden. Vanaf januari 2019 kunnen de eerste ondernemers die op een fijne werkplek willen landen daar terecht. Het Holland House Mexico is de verbinder van de business community in Mexico in brede zin. Binnen het Holland House zal men zich door de verschillende themaclusters snel verbonden voelen. Denk bijvoorbeeld aan Energie, Agri-Food, Kunst-Cultuur-Sport, Circulair, Productie, Leven, en Wetenschap & Gezondheid.’