Ondernemen in het Verenigd Koninkrijk

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de MKB ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal netwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor het Verenigd Koninkrijk staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in het Verenigd Koninkrijk.

Ervaringen van Nederlandse ondernemers in het Verenigd Koninkrijk

Ben Greensmith - Tony's Chocolonely

"Met de hulp van de NL Business Hub in London (NBCC) hebben wij in 2019 onze markbetreding in het Verenigd Koninkrijk goed kunnen uitvoeren en versnellen. De services van hebben ons enorm geholpen ; het loont!"

Lees verder

Martijn Peeters - Camptoo

"Natuurlijk laten we ons adviseren op het gebied van belasting en Brexit. Verder proberen we alles zo veel mogelijk lokaal te organiseren en werken we netjes volgens de Britse regels”

Lees verder

Eric Schouten - Dyami

"Bij realisatie van onze ambities in het VK heeft de NL Business Hub London (NBCC) een doorslaggevende rol gespeeld bij de marktbetreding en groei van onze organisatie."

Partnernetwerk het Verenigd Koninkrijk

NLinBusiness onderhoudt een uitgebreid netwerk van partners die jou op allerlei manieren en op verschillende momenten van dienst kunnen zijn wanneer je jouw bedrijf wil uitbreiden in of naar het Verenigd Koninkrijk. Ben je je aan het oriënteren? Zoek je juridisch of fiscaal advies? Ben je op zoek naar de Nederlandse ambassade in het Verenigd Koninkrijk, zakenpartners of andere contacten in het land zelf? Hier vind je een overzicht van partijen die jou aan informatie helpen of hulp kunnen bieden.

Informatie & Oriëntatie

Ben je je aan het oriënteren en op zoek naar algemene informatie over de markt in het Verenigd Koninkrijk? De onderstaande organisaties helpen je verder.

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

  Heb je vragen over zakendoen in het buitenland? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt je verder met persoonlijk advies.

  Lees meer
 • Trade and Innovate NL

  Trade and Innovate NL (TINL) helpt Nederlandse ondernemers bij internationaal ondernemen. We zetten onze netwerken, kennis en expertise in om ondernemers te helpen en het totale bereik te vergroten.

  Lees meer
 • International Business Academy

  De International Business Academy is hét digitale platform waar Nederlandse ondernemers geholpen worden bij het ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden over internationaal zakendoen.

  Lees meer

Lokale netwerken

Wanneer je een goede voorbereiding hebt getroffen kun je beginnen aan het opbouwen van je netwerk in het Verenigd Koninkrijk. Onderstaande partners kunnen je helpen.

 • Ambassadenetwerk

  Wilt u zakendoen in het Verenigd Koninkrijk heeft u hulp nodig van experts ter plaatse? Het ambassadenetwerk in Thailand helpt u verder.

  Lees meer
 • NL Business Hub in Londen

  De NL Business Hub in het Verenigd Koninkrijk biedt Nederlandse bedrijven operationele ondersteuning bij het betreden van de markt in het Verenigd Koninkrijk en ontsluit een sterk zakelijk en sociaal netwerk van lokale contacten.

  Lees meer
Lyne Biewinga

Neem vrijblijvend contact op

De NL Business Hub in London, de NBCC (Netherlands British Chamber of Commerce) helpt je verder met jouw vraag over ondernemen in het Verenigd Koninkrijk
Lyne Biewinga Algemeen Directeur NL Business Hub in London, de NBCC.
Contact
Naam*
Hidden
opt-in-doorsturen-dienstverlener*
opt-in-nlinbusiness*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Netwerkevenementen in het Verenigd Koninkrijk

 • Evenementen
 • Archief
Londen
Organisatie:
 • Export Partner

Zakendoen met de UK | IFE

Van 19 – 22 maart (2023) nemen wij jou mee in de wereld van Retail & Foodservice in het Verenigd Koninkrijk! Show jouw producten op de grootste F&B beurs in… Lees verder

Rotterdam
Organisatie:
 • Atradius
 • evofenedex
 • NLinBusiness

Trends in Export 2023

Exporteurs: richt je blik vooruit!De wereld van export verandert steeds sneller en er komen uitdagende tijden aan. Soms biedt dat kansen zoals opkomende markten en nieuwe handelsverdragen. Maar het brengt… Lees verder

Vught
Organisatie:
 • Franse Kamer van Koophandel

Zakendoen in Frankrijk

Heeft u internationale ambities voor uw bedrijf?Frankrijk biedt voor veel bedrijven mooie kansen. En met de juiste voorbereiding is uw Franse succes dichterbij dan u denkt!Wilt u zakendoen met Frankrijk… Lees verder

Divan Brasserie Beyoğlu
Organisatie:
 • Dutch Business Association Turkey (DBA Turkey)

General Assembly 2023

This General Assembly in Istanbul at Divan Brasserie Beyoğlu. Indicate in the registration how you want to join. Elections for Chairperson and Board Members This event is only for DBA… Lees verder

Inschrijving gesloten
Residence Dutch Consul
Organisatie:
 • Dutch Brazilian Chamber of Commerce

Dutcham Business Cocktail at Sunset in Rio

We are pleased to invite you on behalf of Dutcham - the Dutch Chamber of Commerce in Brazil - and the Consulate General of the Netherlands in Rio de Janeiro to join the “Business… Lees verder

Inschrijving gesloten

Actuele informatie over markt in het Verenigd Koninkrijk

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over het Verenigd Koninkrijk, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

Tips voor succesvol zakendoen in het Verenigd Koninkrijk

1. Spreek professioneel Engels

Bereid gesprekken goed voor. Britten waarderen het enorm als u zich goed kunt uitdrukken in de Engelse taal. Zorg ook voor een professioneel vertaalde Engelstalige website. Die fungeert als visitekaartje voor uw bedrijf.

2. Investeer in relaties

Ga vaak langs bij uw zakenpartners en onderhoud uw netwerk. Verdiep u ook in de branchevereniging die bij uw product hoort. Bijna elke specifieke branche heeft een of meerdere verenigingen in het Verenigd Koninkrijk.

3. Doe aan smalltalk

Kom niet meteen ter zake, maar maak eerst een luchtig praatje over bijvoorbeeld het weer of sport. Let er wel op dat Britten gereserveerder zijn dan Nederlanders. Praat dus niet over geld- en privézaken.

4. Wees beleefd en formeel

Britten hechten veel waarde aan beleefdheid en sociale conventies. Houd daar rekening mee. Kom niet te laat en respecteer hiërarchie. Britten vinden het ook belangrijk om er netjes uit te zien.

5. Geef niet op

Geef niet meteen op als u niet direct het resultaat of de contacten krijgt die u wilt. Geef niet meteen op als u niet direct de gewenste resultaten haalt. Vaak ziet u pas na meerdere bijeenkomsten resultaat.

6. Begrijp de Brit

Wees voorzichtig met het interpreteren van wat Britten zeggen. Zij zijn veel minder direct en rechtdoorzee dan Nederlanders en zeggen vaak niet wat ze echt vinden. Verwacht dus ook niet altijd een duidelijk ‘ja’ of ‘nee’. Uw Britse gesprekspartner zal het zeer waarderen wanneer u ‘please’ zegt als u iets verzoekt.

7. Wees niet ongeduldig in VK

Heb geduld bij contractonderhandelingen. Britten nemen graag de tijd voor zulke onderhandelingen.

8. Verwar VK/GB/Engeland niet

Verwar het Verenigd Koninkrijk, Groot-Brittannië en Engeland niet met elkaar. Dat kan gevoelig liggen als u Britten spreekt die niet uit Engeland komen. Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit Engeland, Schotland, Wales (deze drie vormen Groot-Brittannië) en Noord-Ierland.

9. Niet te direct zijn

Wees voorzichtig met kritiek, zeker niet op de Britten zelf of op hun gebruiken.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.