Interviews26 juni 2024

Hoe EasySecure een ingang kreeg in het Verenigd Koninkrijk

Werner Roest, oprichter/mede-eigenaar van het Rotterdamse technologiebedrijf EasySecure, vertelt hoe zijn bedrijf opstoomt in het buitenland, met dank aan de speed dating van het NL Business Hub-netwerk.

Wat doet Easy Secure B.V?

“Wij integreren toegangscontroles in het complete bedrijfsproces. Dat omvat ook de  tijdsregistratie en het bezoekersmanagement. Vroeger ging toegang nog met een sleutel van het bedrijfspand; tegenwoordig gaat het via kentekennummers, vingerafdrukken, gezichtsherkenning, pasjes enzovoort. Onze klanten zijn heel divers. Van vakantieparken waar je op vrijdagmiddag aankomt met je gezin en met kentekenherkenning zo door kan rijden, tot aan bouwterreinen waar heel strikte toegangsregels gelden. Wij bestaan al 20 jaar, zijn ISO-gecertificeerd en bieden werk aan 35 mensen. Naast ons hoofdkwartier in Rotterdam hebben wij sinds 2017 ook een kantoor en een GmbH in Düsseldorf, en sinds mei 2023 bestaat Easy Secure UK ltd. in Londen.

Hoe heeft NLinBusiness.com geholpen met jullie buitenlandambities?

“NlinBusiness.com heeft ons vooraf goed geïnformeerd. We konden ideeën toetsen bij jullie experts en zo begrijpen bij welke aspecten van het ondernemen in een nieuwe markt wij nog niet hadden stilgestaan. Het scheelt veel onnodige kosten en fouten als je spreekt met mensen die al  met het bijltje hebben gehakt. We kwamen in contact met NlinBusiness.com tijdens jullie jaarlijkse International Business Day. Daar was een heel overzicht van experts op verschillende landen, de NL Business Hubs. Via jullie hub in het Verenigd Koninkrijk, de NBCC, hebben wij in Londen nuttige speed dating sessies gedaan. Ik had het gevoel dat ik niet alleen was en dat ik het wiel niet helemaal opnieuw uit moet vinden.”

Wat is de belangrijkste les die jij andere ondernemers wilt meegeven?

,,Blijf sceptisch, want mensen willen je van alles wijsmaken. Je moet tegelijkertijd zelfvertrouwen en overtuiging hebben, maar je moet ook voorzichtig zijn dat je jouw beoogde nieuwe partners in het buitenland niet tegen het hoofd stoot met jouw gedrag. Het is soms een dunne lijn. Je moet proberen om fouten te vermijden, maar ook accepteren dat je je neus stoot. Want dat gaat een keer gebeuren.”

werner roest_2.png
Werner Roest (foto: EasySecure B.V)