Advanced manufacturing in Mexico

De advanced manufacturing sector in Mexico is groot. Binnen deze sector is de automotive industrie een veelbelovende markt. In het sectorrapport van Holland House Mexico vind je meer informatie over de automotive industrie in Mexico.

Download het sectorrapport

Zakendoen in Mexico heeft vele voordelen. Veel bedrijven kiezen ervoor om een fabriek te openen in Mexico vanwege de relatief lage arbeidskosten. Mexico heeft een jong en bekwaam personeelsbestand en staat het hiermee op de negende plek wat betreft het aantal afstuderende ingenieurs wereldwijd. Dit faciliteert de voortdurende verschuiving van Mexico van een lowtech naar een hightech productiehubEen ander voordeel is dat Mexico een zeer gunstige ligging heeft; het ligt naast de grootste markt ter wereld en geeft direct toegang tot de Atlantische- en de Stille Oceaan.  

Wil je weten welke kansen er liggen voor jou als Nederlandse ondernemer? Op deze pagina vind je meer informatie.

Automotive industrie in Mexico

Binnen advanced manufacturing valt ook de automotive industrie. Dit is een veelbelovende sector in Mexico. Wereldwijd is Mexico de 7e grootste producent van lichte voertuigen en de 4e grootste exporteur van auto’s, waarbij ±80% van de productie wordt geëxporteerd. Mexico is na Canada de 2e grootste autoproducent voor de Amerikaanse markt. Tot slot heeft het land een zeer goede infrastructuur en een historisch goed ontwikkelde productiecultuur.  

Vrijhandelsovereenkomsten

Mexico neemt deel aan verschillende vrijhandelsovereenkomsten, zoals de USMCA, de vrijhandelsovereenkomst tussen Mexico en de EU, en de Pacific Alliance. Met de recente ondertekening van de USMCA, de nieuwe NAFTA, is een einde gekomen aan drie jaar onzekerheid over de vrijhandel. Daarmee komen er nu talloze kansen die vooral interessant zijn in deze sector. 

Evenementen of webinars in advanced manufacturing

Wil je je netwerk uitbreiden of sparren met collega-ondernemers in jouw sector? Bekijk dan alle evenementen en webinars in de advanced manufacturing sector op onze website.

Waarom Mexico?

Samengevat zijn dit de redenen waarom je naar Mexico zou moeten als je actief bent in de advanced manufacturing sector:

  • Mexico is een ware productiehub
  • Het land is de 7e grootste fabrikant van lichte voertuigen ter wereld
  • Mexico beschikt over een jong, betaalbaar en beschikbaar personeelsbestand
  • Door de verschillende vrijhandelsakkoorden tussen Mexico en de EU (USMCA en andere FTA’s) is het gemakkelijk zakendoen.

Wil je meer weten over zakendoen in Mexico?

Ga naar de  Mexico pagina

De NL Business Hub in Mexico-Stad helpt je op weg

Holland House Mexico is de NL Business Hub in Mexico-Stad. NL Business Hubs bieden Nederlandse bedrijven operationele ondersteuning bij het betreden van een internationale markt en ontsluiten een sterk zakelijk en sociaal netwerk van lokale contacten.

Wil jij weten wat Holland House Mexico voor je kan betekenen? Op onze website vind je meer informatie over deze hub.

Meer informatie over Holland House Mexico
Carin Verbree

Neem vrijblijvend contact op

De NL Business Hub in Mexico-Stad, het Holland House Mexico, helpt je verder met jouw vraag over ondernemen in Mexico
Carin Verbree Manager Holland House Mexico
Contact

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan de NL Business Hub via dit formulier.
Naam*