Shanghai

China
Lokale tijd in Shanghai -
Het weer in Shanghai 12°C onbewolkt
SHA

Cursussen over China

Bron: academy.nlinbusiness.com

e-Coaching Zakelijk Chinees (1-op-1 training)

Wil je gerichte ondersteuning op het gebied van taal en cultuur, maar heb je geen behoefte aan een uitgebreide training? Dan is e-coaching Zakelijk Chinees voor jou geschikt. Je wordt gekoppeld aan een persoonlijke e-coach/trainer die veel ervaring heeft met de Chinese taal & cultuur en het bedrijfsleven in China.

Bekijk deze cursus

Taalcoaching Zakelijk Chinees (1-op-1 training)

Wil je je goed voorbereiden op de contacten met je Chinese handelspartner? Besef je daarbij hoe belangrijk het is om begrip te hebben van de Chinese taal en cultuur? Taalcoaching Zakelijk Chinees speelt gericht hierop in en leert je doelgericht de beste stappen te zetten naar een succesvol zakelijk contact.

Bekijk deze cursus

Veilig online inkopen in China: Alibaba uitgelicht

U wilt gaan inkopen in China via een online inkoopplatform, zoals Alibaba. U ziet kansen, maar tegelijkertijd komen er ook erg veel vragen op u af. In deze e-learning behandelen we de belangrijkste aandachtspunten zodat u wordt behoed voor veel voorkomende valkuilen. De meest gestelde vragen komen aan bod, zodat u als ondernemer tijd, geld en energie kunt besparen!

Bekijk deze cursus

Nieuw: Virtueel Pionieren in China

Niet op reis naar China, maar er wel van achter je bureau ondernemen – hoe doe je dat? Je zult toch een relatie moeten opbouwen of onderhouden, een goed virtueel gesprek moeten voeren, een beurs willen bezoeken, allemaal vanachter het scherm. Volg deze e-learning en je krijgt een pallet aan instructies en inzichten waarmee je beter virtueel zult pionieren in China!

Bekijk deze cursus

Advanced Management Program Global Entrepreneurship

Deze training bestaat uit een 3-daags plenair programma, gevolgd door een Action Learning Project, voor ondernemers, managers, consultants en executives die internationaal (willen) opereren. Het programma is gericht op kennisverwerving via een doordachte opzet en combinatie van theoretische concepten, cases en de dagelijkse praktijk van de deelnemers.

Bekijk deze cursus

Masterclass International Business Cultures & Ethics

Hoe goed de plannen ook zijn, hoe gedegen de strategie is doordacht en hoezeer we ons bewust zijn van het belang van de relatie met onze buitenlandse zakenpartners, het grootste struikelblok bij internationaal ondernemen blijkt steeds te herleiden naar (zakelijk) culturele verschillen.

Bekijk deze cursus

e-Commerce (B2C) in China (incl. 1-op-1 coaching)

e-Commerce is onmisbaar als je producten wil aanbieden aan de Chinese consument. Na deze training beschik jij over de noodzakelijke kennis om je eerste stappen in de Chinese wereld van online shopping te zetten.

Bekijk deze cursus

Zakelijk succes in China: wat u moet weten – deel 1: Fundamentals

Om uw bedrijf toekomstbestendig te maken, wilt u succesvol zijn in China. Natuurlijk weet u dat Chinezen anders zijn. Maar wat er precies anders is, waarom, welk zakelijk gedrag u kunt anticiperen en hoe u problemen voorkomt, dàt weet u niet precies. In deze module gaat u uw succes versnellen en vergemakkelijken.

Bekijk deze cursus

Zakelijk succes in China: wat u moet weten – deel 3 Skills

In delen 1 en 2, fundamentals en advanced, heeft u geleerd hoe u gedrag kunt lezen, herkennen en anticiperen. U weet hoe uw succes in China kunt versnellen en risico’s kunt mitigeren. In deze skills sessie leert u de praktische vaardigheden hoe u dit kunt bereiken. Hoe u motiveert, feedback krijgt, indirecte communicatie leest, escaleert en (negatieve) feedback geeft.

Bekijk deze cursus

Business Etiquette in China

Elke dag wordt er ongeveer 1 miljard euro verhandeld tussen China en de EU. Om succesvol zaken te doen in China is het belangrijk om de cultuur te begrijpen. De zakelijke cultuur verschilt sterk van de Nederlandse manier van zakendoen en bepaalt in sterke mate jouw succes in de Chinese markt. Wees daarom voorbereid op de business etiquette bij het zakendoen in China.

Bekijk deze cursus

Zakelijk succes in China: wat u moet weten – deel 2 Advanced

In deel 1, fundamentals, heeft u geleerd hoe u uw succes in China kunt versnellen en vergemakkelijken. In deze advanced sessie leert u met welk gedrag u uw zakelijke deal per direct op het spel zet, hoe u omgaat met de gesloten muur bij problemen en hoe u beïnvloedt en overtuigd.

Bekijk deze cursus

Intellectueel Eigendom in China

China is één van de grootste economieën ter wereld en met meer dan 1,4 miljard inwoners is China voor vele grote én kleine Nederlandse ondernemers een kansrijke afzetmarkt. Het niet of onvoldoende beschermen van het intellectuele eigendom kan mogelijk leiden tot een verminderde concurrentiepositie; en hiermee het mislopen van omzet of imagoschade.  

Bekijk deze cursus

Ondernemen in het Land van het Midden: Modern China verklaard vanuit historisch perspectief

China’s lange geschiedenis is voelbaar in elke porie van de samenleving en het bedrijfsleven. Leer en herken hoe ook het ondernemersklimaat sterk beïnvloed is door historische processen.

Bekijk deze cursus

Individueel assessment interculturele effectiviteit, China

Dit assessmenttraject helpt je om zicht te krijgen op je profiel in relatie tot interculturele relaties. In de feedbacksessie wordt onderzocht in hoeverre je bent toegerust om succesvol met onbekende situaties in de Chinese zakencultuur om te gaan en waar ruimte voor verbetering zit.

Bekijk deze cursus

Zakencultuur China

Dit individuele coaching en trainingsprogramma creëert culturele zelfbewustheid en versterkt vaardigheden om succesvol met onbekende situaties in de Chinese zakencultuur om te gaan. In dialoog met een expert verken je de Chinese zakencultuur en ontwikkel je persoonlijke strategieën op onderwerpen zoals het bouwen van zakenrelaties, onderhandelen, hiërarchie, de rol van de manager en meer.

Bekijk deze cursus

Interculturele Communicatie, China

Ontwikkel de interculturele vaardigheden die nodig zijn om succesvolle relaties op te bouwen in China. Het doorlopen van dit persoonlijke programma bereidt je voor op de Chinese omgangsvormen en communicatie structureer, zodat je zelfbewuster van start kan gaan. Er worden praktische tools aangereikt om succesvol cultuurverschillen te overbruggen en te benutten.

Bekijk deze cursus

Selecteren en managen zakenpartner in China

Daag jezelf uit om aan de slag te gaan met je eigen business case China om juiste afwegingen te kunnen maken bij het zoeken, selecteren en aansturen van zakenpartners in China. De tools, cases en ervaring van trainer en mede deelnemers in de opleiding helpen je hierbij.  

Bekijk deze cursus

Sales Across Cultures China

Sales in China. Deze training geeft je inzicht in culturele waarden, gedrag en communicatiestijl van de Chinese zakencultuur en de motivaties van Chinese klanten. Je toetst of en in hoeverre jouw verkoopaanpak en presentatie goed aansluiten op de Chinese markt.  

Bekijk deze cursus

The China Culture Challenge

Hoe weerbaar en China-proof ben jij eigenlijk? Deze business game is een ideale wegbereider voor teams die veel met China werken en bijzonder geschikt om vooraf aan handelsmissies naar China op te voeren. In drie rondes test je je Chinakennis, kom je oog in oog te staan met veel voorkomende uitdagingen en probeer je in teamverband oplossingen te vinden. Per ronde kan je winnen, verliezen of stil staan maar de crux is natuurlijk om je business in China uit te bouwen. Wees slim, wees voorbereid!  

Bekijk deze cursus

Successful Expat in China

Een investering in een goede voorbereiding loont. Zowel voor het bedrijf als de uitgezonden expat en gezinsleden. Deze training voor expats (en hun partners) draagt bij aan een soft landing in een nieuwe werk- en leefomgeving in het buitenland. Door een passende aanpak en communicatie richting lokale partners en medewerkers krijgt de expat een soepele start. Op het persoonlijke vlak vinden expats en hun partners beter aansluiting bij de nieuwe omgeving zodat zij zich er meer thuis voelen.  

Bekijk deze cursus

Virtuele Communicatie in China

Hoe haal je het beste uit een videomeeting en voorkom je communicatiemissers? Betekent ‘yes, no problem’ echt dat het goed komt? Wat doe je als er geen reactie meer volgt op je email naar een Chinese relatie? En hoe krijg je meer input van Chinese deelnemers tijdens de call? In deze praktische workshop leer je beter virtueel te communiceren met Chinese relaties.  

Bekijk deze cursus

Stoomcursus Chinees

In zes namiddagen een mondje zakelijk Chinees leren spreken? Dat kan, met de stoomcursus van China Access. Je leert hoe u uzelf goed voorstelt, het ijs breekt met luchtige conversatie, hartelijke toostuitspraken uitbrengt en nuttige zinnen paraat heeft bij onderhandelingen. Resultaat: de goodwill van uw Chinese zakenpartner en een beter contact met de Chinezen. 

Bekijk deze cursus

De persoonlijke werking van Guanxi: bouwen aan een goed netwerk in China

Zonder vertrouwen geen guanxi, zonder guanxi geen vertrouwen. Een goed relatienetwerk is het noodzakelijke smeermiddel om binnen de Chinese zakenwereld sociaal kapitaal op te bouwen en verder te komen. Maar hoe bouw je dat op en zet je dit in? 

Bekijk deze cursus

De Chinese politiek als raamwerk voor ondernemen in China

De Chinese overheid: partner in jouw bedrijf? Met de komst van Xi Jinping is de aanwezigheid van de staat in private ondernemingen groeiende. Dat zal consequenties hebben voor jouw bedrijf. Meer weten? 

Bekijk deze cursus

Chinese filosofie verpakt in ondernemers-jas

Ken je je Chinese filosofen? Ondernemen in China vraagt inzicht in de gelaagde denkwijzen en de gedragspatronen die hier gelden. Herkenning en begrip van de filosofische achtergronden zijn cruciale voorwaardes voor effectief en plezierig zakendoen in China. Leer meer over de relatie tussen filosofie en de geldende normen & waarden in de Chinese zakenwereld.

Bekijk deze cursus

Wil je meer weten over Shanghai

Onze steden experts kunnen je daarbij helpen
Annemarie Dijkman International Business Manager