Interviews7 juli 2024

Hoe The Compound Company op verkenning ging om Azië te veroveren

Jans Havinga, international business developer bij The Compound Company, vertelt hoe hij de juiste contacten kreeg om in Zuidoost Azië voet aan de grond te krijgen. 

Wat doet The Compound Company?

“Wij ontwikkelen alles wat te maken heeft met hechtingsmiddelen tussen polaire polymeren (o.a. polyamide en EVOH) en apolaire polymeren en/of metalen zoals koper en aluminium. Deze zogenoemde tie resins zijn de verbinding in een matrix waar zowel polaire en apolaire systemen gebruikt worden. Voorbeelden hiervan zijn meerlaagse plastic barrièrelagen in de verpakkingsindustrie of een meerlaagse drinkwaterbuis waar ook aluminium in verwerkt zit. Daarnaast produceren wij additieven binnen de categorie raw materials. Een voorbeeld hiervan zijn impact modifiers: rubberachtige additieven die flexibiliteit geven in autobumpers. The Compound Company is een MKB-bedrijf met ongeveer 140 FTE met wereldwijd klanten in de automotive-, solar-, bouw-, recycling- en verpakkingssectoren. We hebben fabrieken in Enschede, Keulen, Roermond en Jakarta. Daarnaast houden we kantoor op de Brightlands campus op Chemelot in Limburg. Als innovatief bedrijf vinden we daar de aansluiting met universiteiten en studenten.” 

Hoe heeft NLinBusiness.com geholpen met jullie buitenlandambities?

“Toen ik bij The Compound Company begon was de chemiesector nieuw voor mij en moest ik snel erachter komen wat er speelt in Azië. Dit wilde ik doen middels een fact finding mission. Onze commercieel directeur Wouter dan der Berg verwees mij naar NLinBusiness.com om te kijken hoe wij de business in Azië en het Midden-Oosten verder uit kunnen bouwen. Tijdens jullie jaarlijkse Business Exchange Day kwam ik in contact met het verschillende mensen van het Business Hub Netwerk in Azië die mijn vragen goed konden beantwoorden. Zo zijn we gaan samenwerken met jullie partner Colors Inc. die met ons ging kijken naar kansen in Thailand en Vietnam en met goede lokale contacten kwam. In deze landen wordt veel geproduceerd voor o.a. China en is grote behoefte aan technical specialty compounds. Onlangs heb ik de contacten daar bezocht en dat heeft mij veel opgeleverd qua marktinzichten, do’s en dont’s en vooral: zakelijke kansen.”

Wat is de belangrijkste les die jij andere ondernemers wilt meegeven?

“Begin met een goede focus vanuit een valide missie en visie. Betreed niet op basis van een enkele korte termijn-opportunity’s of geruchten de markt. Landen uit een ander continent hebben vaak totaal andere wet-en regelgeving en sociaaleconomische en technologische omstandigheden. Zorg dat je goed macro-economisch onderzoek doet met een uitgebreide fact finding mission, voordat je zaken gaat doen of je gaat vestigen in een ander land. NLinBusiness.com heeft de contacten, neemt de tijd en geeft relevante informatie. Dat is echt de toegevoegde waarde van NLinBusiness.com. Ik dacht: hier kan ik mee thuis komen.”