Inspiratie Gepubliceerd op 20 september 2019

24 uur langer in Mexico-Stad: top 5 cultuur snuiven

Als ondernemer ga je naar Mexico-Stad met één doel: business. Een zakenreis betekent vaak een korte trip waarbij je dagen vol zitten met afspraken, zakelijke diners en netwerkborrels. En als je dan al je afspraken hebt gehad, hup, weer terug het vliegtuig in. Maar als je in een miljoenenstad bent met een rijke historie en lekker eten, dan wil je wel iets meer dan dat. Blijf 24 uur langer in Mexico-Stad en ontdek wat deze stad te bieden heeft aan cultuur en ontspanning. Onze collega Lise ging je voor en deelt met ons de top 5 bezienswaardigheden van Mexico-Stad die je niet mag missen.

Lise Hordijk, International Project Manager

1.    Museo Nacional de Antropología

Houd je van musea? Dan móet je het Nationaal Museum voor Antropologie, in het Spaans Museo Nacional de Antropología, in Mexico-Stad bezoeken. Dit museum, de grootste van Mexico, wordt door velen als het beste museum van het land gezien. Met imposante collecties van hedendaagse en oude culturen kun je hier rustig een hele dag doorbrengen. Het museum zit ook tussen twee mooie parken in waardoor je het goed kunt combineren met een wandeling door het park, doe je ook nog eens wat voor je conditie tijdens je zakentrip…

Kunst in het Nationaal Museum voor Antropologie

2.    Palacio de Bellas Artes

Na Museo Nacional de Antropología en je wandeling door het park, pak je gemakkelijk een Uber naar het historische centrum. Wanneer je hier eenmaal bent aangekomen, dan is  ‘Palacio de Bellas Artes’, ofwel, het Paleis voor Schone Kunsten jouw volgende stop. Dit is het belangrijkste opera-en concertgebouw van Mexico-Stad, een prachtig gebouw in Art-Deco stijl waar verschillende tentoonstellingen en voorstellingen worden gehouden. Onmisbaar!

Entree Palacio de Bellas Artes

3.    Torre Latinoamericana

Na deze culture stops, is het even tijd voor wat ontspanning with a view. De Torre Latinoamericana, ook wel ‘Torre Latino’, is een wolkenkrabber in Mexico-Stad met waanzinnig uitzicht over de stad. Het gebouw, ooit het hoogste gebouw van Latijns-America heeft een hoogte van 183 meter en heeft maar liefst 44 verdiepingen. Op de 44ste verdieping zit een uitkijktoren met uitzicht over de stad. Wil je hier naar boven, dan moet je wel entree betalen. Een veel interessantere optie is de 43ste verdieping. Hier zit namelijk een bar! Haal jezelf een lekker drankje en geniet vanaf hier van het uitzicht. Want zeg nou eerlijk, niks maakt een uitzicht leuker dan een lekker drankje 😉.

Tip: Geef bij de lift gelijk aan dat je naar de bar gaat. Zeg het op z’n Spaans: ‘Voy al bar’. Heb je ook gelijk je Spaans geoefend!

Torre Latinoamericana en het uitzicht vanaf de bar

4.    Zócalo

Na een drankje is het weer tijd om de straat op te gaan. Zoals iedere grote stad heeft ook Mexico-Stad een plein met daaromheen mooie bezienswaardigheden. In Mexico-Stad heet dit plein de Zócalo. Rondom het plein vind je indrukwekkende gebouwen zoals het Nationaal Paleis. Je zou je een hele middag kunnen vermaken aan dit plein door de vele monumenten eromheen, de levendigheid, de sfeer en de mensen in prachtige costuums!

Bijzonder mooie outfits op de Zócalo

5.    Templo Mayor

Je culturele dag is niet compleet zonder een bezoek aan de Templo Mayor, gelegen in de buurt van de Zócalo. De Templo Mayor, ook wel de Piramide van Huitzilopochtli genoemd, was de belangrijkste tempelpiramide van de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan. Restanten van deze piramide liggen vlak naast het plein, midden in de stad. Menig cultuurliefhebber geeft aan deze plek niet te mogen missen. Bij de ruïnes hoort ook een museum waar je meer te weten kunt komen over de Azteekse Tenochtitlan. 

Ruïnes vlakbij Zócalo

Meer weten over Mexico?

Nu je de culturele highlights van Mexico-Stad hebt gehad kun je met een gerust hart terug naar huis. Ben je nog niet in Mexico-Stad geweest, maar ben je nu nieuwsgierig naar deze stad? Wij geven jou 5 redenen om ondernemen in Mexico serieus te overwegen