Inspiratie Gepubliceerd op 6 mei 2019

Mexico: 5 redenen waarom je de stap moet wagen!

Als City of Opportunity is Mexico-stad een zeer aantrekkelijke vestigingsplaats voor Nederlandse ondernemers. Er zijn dan ook al talloze zelfstandige ondernemers actief in het land van de Tequila en Taco’s. Samen met Holland House Mexico helpen wij jou om ook succesvol de Mexicaanse markt te betreden.

Voordat je als ondernemer jouw eerste stappen zet op de Mexicaanse markt, wil je jezelf eerst van alle mogelijk interessante informatie voorzien. Laat je door andere ondernemers inspireren aan de hand van deze 5 redenen waarom Mexico interessant is voor jou als Nederlandse ondernemer.

  Bekijk de evenementen rondom Mexico-stad

   

  1.      Grote en groeiende economie

  Wat belangrijk is om te beseffen is dat Mexico een sterk opkomende economie is. Volgens de International Monetary Fund (MF) behoort Mexico momenteel tot de 15 grootste economieën wereldwijd. Goldman Sachs verwacht zelfs dat Mexico in het jaar 2050 tot de vijf grootste economieën wereldwijd zal horen. Wanneer je als Nederlandse ondernemer dus ook maar een beetje mee zou kunnen liften op deze (verwachte) groei, doe je gegarandeerd goede zaken. Veel Nederlandse ondernemers die op dit moment zaken doen in het land stellen de groei nu al te merken.

   

  2.      Vernieuwd handelsverdrag

  Dat de Mexicanen dol zijn op producten uit onze windstreken, is een understatement. Na de Verenigde Staten en China importeert men in Mexico het meest vanuit de EU. Dit komt mede doordat Mexico een vrijhandelsverdrag heeft met de Europese Unie.

  Dit handelsakkoord zal binnenkort vernieuwd worden. De vernieuwing moet ervoor moet zorgen dat voor vrijwel alle producten geen invoerrechten meer zullen gelden. Sectoren gerelateerd aan de landbouw, manufacturing en transport zullen hierdoor de komende jaren extra profiteren van zakendoen in en met Mexico.

   

   

  3.      Gunstige (afzet)markt

  Mexico heeft zo’n 122 miljoen inwoners, waarvan de grootstedelijke regio van de hoofdstad Mexico-Stad het duizelingwekkende inwoneraantal van dik 21 miljoen telt. Stel je dus voor, een regio waarin je zaken doet wat meer inwoners heeft dan heel Nederland. Dit creëert een afzetmarkt met ongelofelijk veel kansen. Daarnaast scoort Mexico op de World Bank’s ‘Doing Business’ index als het makkelijkste land binnen Latijns-Amerika en de Cariben om zaken mee te doen.

   

  Mexico is anders dan het vooroordeel dat je krijgt voorgeschoteld. Het is namelijk een land met ongekende mogelijkheden. Lees hier hoe Jeroen Posma dit heeft ervaren.

   

  4.      Strategische ligging

  Mexico is het grootste Spaanstalige land ter wereld en is mooi centraal gelegen tussen de Verenigde Staten en het Latijns-Amerikaanse continent. Werkt je business in Mexico, dan kan je het zowel in de Amerikaanse markt ten noorden van het land als in het Latijns-Amerikaanse continent aan de zuidelijke kant proberen.

   

  5.     Kansen in verschillende sectoren

  Er zijn verschillende sectoren in Mexico waar kansen liggen. De grootste sectoren zijn: landbouw, energie, transport & logistiek en de automotive industrie. Als Nederland hebben wij een onderscheidend vermogen in deze sectoren. Door onder andere onze innovatieve agrarische sector, en onze ontwikkelingen op energie kunnen Nederlandse ondernemers in deze sectoren veel bijdragen aan de Mexicaanse markt.

   

  Mexico is zeer interessant als toeleverancier van de auto-industrie. Mede hierdoor heeft NLinBusiness samen met RVO & VNO-NCW een bijeenkomst georganiseerd over ‘de kansen in Mexico voor toeleveranciers’.

   

   

  Geïnteresseerd in Ondernemen in Mexico?

  Wij helpen je graag! NLinBusiness werkt nauw samen met de business council ter plaatseHolland House Mexicodie jou op locatie kan voorzien van allerlei mogelijke ondersteuning. Twijfel je nog, of wil je eerst even proeven aan een ondernemersreis naar Mexico? Dan is het een goed idee om mee te gaan op een van onze handelsmissies of andere Mexico gerelateerde evenementen te bezoeken! 

  Zeker als je interesse hebt in de sectoren life science, automotive, renewable en smart energy, constructie en informatietechnologie!

   

  Bekijk de evenementen rondom Mexico-stad