Video s6 februari 2020

Ondernemen in Bangkok: The Big Mango!

Download video s

Ondernemen in Bangkok: de karakteristieken van de stad in 1 minuut

Benieuwd hoe het is om te ondernemen in de Big Mango? Wij geven in 1 minuut een impressie van het ondernemersklimaat in Bangkok. Bangkok is hét economische centrum van Thailand, waar de meeste investeringen en ontwikkelingen plaatsvinden. De economie van de stad komt op plek zes van Aziatische steden in termen van BBP per hoofd van de bevolking, na Singapore, Hongkong en Tokio. Als hub naar de gehele ASEAN regio biedt Bangkok veel kansen voor Nederlandse ondernemers, zo heeft de stad een kolossaal zakencentrum en beschikt het over een grote haven.

Handelsrelatie

Thailand en Nederland kennen een sterke handelsrelatie met een handelsomvang van bijna €4,4 miljard. Deze bilaterale handel en investeringen zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid. Zo is Nederland de grootste EU-investeerder in Thailand en is het de eerste bestemming binnen de Europese Unie voor Thaise buitenlandse investeringen. De komende jaren zal Thailand sterk aandringen op grotere handelsvrijheden tussen de ASEAN-landen en de EU landen gezamenlijk, waardoor deze samenwerking alleen nog maar sterker kan worden. 

Nederlandse ondernemers en bedrijven doen het goed in Thailand. Zo maken de ligging, kosten en het arbeidspotentieel Thailand een unieke plek voor de maakindustrie en een springplank naar de ASEAN-regio. Daarnaast is Thailand zeer interessant voor exporteurs, vanwege de snel groeiende middenklasse in het land. Echter is het nog best een uitdagende markt voor veel Nederlandse bedrijven gezien de  taal- en cultuurverschillen met Thailand.

NTCC

De NLinBusiness hub in Thailand is de Netherlands-Thai Chamber of Commerce, gelegen in het Pathum Wan District ondersteunt de Nederlandse ondernemer in Thailand. Dit doen zij door middel van informatievoorziening en zakelijke diensten. Met meer dan 300 leden is de NTCC is een belangrijke startplek voor Nederlandse bedrijven die op de Thaise markt aan de slag willen en inspiratie en informatie zoeken van Nederlandse en lokale ondernemers. Ook bieden ze een netwerk van contacten waarmee ondernemers hun groeiambitie kunnen waarmaken.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar zakendoen in Thailand of wil je meer tips over ondernemen bekijk dan onze video’s over Bangkok!

Wist je dat Thailand onderdeel uitmaakt van de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)? Wil je meer weten over ondernemen in deze ASEAN regio, meld je dan aan voor onze 'Ontdek zakendoen in Zuidoost-Azië (ASEAN regio)' campagne. Je ontvangt dan drie informatieve, inspirerende emails over zakendoen in deze kansrijke regio.