Marktrapport8 april 2024

Marktrapport Latijns-Amerika: kansen in duurzame mobiliteit

Download marktrapport

Hoe ziet de duurzame mobiliteitssector in Latijns-Amerika eruit en welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven met oplossingen in elektrisch vervoer? Op deze pagina vindt u een samenvatting van het rapport 'Sustainable urban mobility in Argentina, Chile, Colombia, Costa Rica, Panama and Uruguay: market analysis for Dutch companies'. Vraag het rapport aan via het formulier op deze pagina. 

In 2023 is onderzoek gedaan naar elektrisch vervoer in de Latijns-Amerikaanse duurzame mobiliteitssector. Dit in opdracht van RVO, Nederlandse ambassades in Argentinie, Chili, Colombia, Costa Rica, Panama en Uruguay, en het Regional Business Development team LATAM. Het rapport geeft een overzicht van de Latijns-Amerikaanse duurzame mobiliteitssector. Ook leest u welke kansen er liggen in deze sector en hoe u daarop kunt inspelen.

Achtergrond van de duurzame mobiliteitssector in Latijns-Amerika
Latijns-Amerika steekt veel energie in het kleiner maken van de welvaartskloof en wil daarnaast economisch en sociaal verder groeien. Daarbij wordt er ook rekening gehouden met klimaatverandering en de invloed die groeiende steden hebben op het milieu. Hierbij speelt duurzame mobiliteit een belangrijke rol.

Vervoer staat hoog op de prioriteitenlijst van Latijns-Amerikaanse landen als Argentinie, Chili, Colombia, Costa Rica, Panama en Uruguay. Er zijn veel mogelijkheden en uitdagingen om te investeren in elektrisch vervoer en de energietransitie. Daarnaast willen de landen de bestaande mobiliteitsmarkt verder ontwikkelen. Dit biedt kansen voor de Nederlandse duurzame mobiliteitssector.

Kansen voor Nederlandse bedrijven in Latijns-Amerika
Het rapport kijkt naar de elektrificatie van vervoer, energietransitie en duurzame mobiliteit.

Er zijn kansen voor Nederlandse bedrijven op het gebied van:

  • duurzame stedelijke mobiliteit;
  • fietsensector;
  • elektrisch vervoer.