Interviews2 juni 2024

Hoe Blade-Made een extra push op de Franse markt krijgt

Antonia Wormer, directeur-medeoprichter van Blade-Made, vertelt hoe zij met de hulp van NLinBusiness.com de Franse markt veroveren.

BladeMade_008.jpg
Blade-Made oprichters, v.l.n.r. Jan Willem de Laive, Jos de Krieger en Antonia Wormer. (foto: Michel Porro)

Wat doet Blade–Made?

“Wij gebruiken afgeschreven windmolenwieken om speeltoestellen, straatmeubilair en infrastructurele werken zoals geluidschermen en loop- en fietsbruggen te maken. Het is een schaalbare oplossing voor de windindustrie voor het hergebruik van End of Life-windmolenwieken. Daarmee voorkomen wij dat ze hun waarde verliezen en besparen we CO2. Onze productie vindt plaats nabij de locatie waar deze wieken worden geoogst, om de  transportemissies te minimaliseren. We hebben drie medewerkers, al enkele gerealiseerde projecten, omzet en veel aanvragen. Op dit moment werken we met DuraVermeer en Rijkswaterstaat aan een proefopstelling met een geluidswering langs de snelweg."

Hoe heeft NLinBusiness.com jullie geholpen met jullie buitenlandambities?

"Toen we besloten om uit te breiden naar Frankrijk, hebben we de hulp ingeroepen van NLinBusines.com. Ik heb persoonlijk twee keer in Parijs gewerkt en ons bedrijf gepitcht bij de organisatie van de Olympische Spelen tijdens hun inspiratietoer in Nederland. Maar we merkten dat we toch meer push nodig hadden in de Franse markt. Zowel bij de contacten die we zelf al hadden opgebouwd, als voor nieuwe potentiële klanten bij Franse gemeenten, ministeries en distributeurs. Dankzij de adequate en snelle ondersteuning van Lise Hordijk kwamen we in contact met Anouk Zoet van de NL Business Hub in Parijs (Netherlands France Chamber of Commerce). Met haar hulp kunnen we waardevolle contacten leggen en ons netwerk uitbreiden."

Wat is de belangrijkste les die jij andere ondernemers wilt meegeven?

"Focus niet alleen op directe afnemers in jouw doelland, maar kijk breder. Ik raad ondernemers die internationaal willen uitbreiden aan om contact op te nemen met NLinBusiness.com. Jullie expertise en netwerk is van grote waarde. Wij hebben bijvoorbeeld ook deelgenomen aan jullie workshop over branding en marketing in Frankrijk. Daar hebben hebben we niet alleen meer kennis opgedaan over hoe we deze markt moeten betreden, maar ook ons netwerk verder uitgebreid met andere Nederlandse ondernemers die in Frankrijk actief (willen) zijn."

foto geluidswal_Blade_Made.png
De Blade Barrier geluidswal van Blade-Made (foto: ©Blade-Made)