Inspiratie21 juni 2019

Grenzeloos ondernemen: podcast ondernemen in Colombia deel 1

Download inspiratie

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar potentieel kansrijke markten om je business uit te breiden. Een voorbeeld van een kansrijke markt is Latijns-Amerika. Wanneer je overweegt een move te maken naar het continent kan je het land Colombia als startbasis zeker niet buiten beschouwing laten.

Ondernemen in Colombia

Het land Colombia en specifiek de stad Medellín willen niet langer bekend staan als de thuisbasis van de beruchte drugsbaas Pablo Escobar. Het land en de Colombiaanse miljoenenstad heeft namelijk veel meer te bieden.. Er zijn dan ook al veel ondernemers en bedrijven van over de hele wereld die zakendoen in het land, onder wie ook genoeg Nederlanders.

 In de podcast Grenzeloos Ondernemen gaat Folkert Tempelman vanuit het Business Centrum Ruta N te Medellín in gesprek met een aantal ondernemers:

In een inspirerend gesprek met de heren van ongeveer 50 minuten gaat het onder andere over het internationaal zakendoen in Colombia, de persoonlijke ondernemingen, maar ook levenspaden en de liefde.

Inhoud van de podcast

Bij het luisteren van deze podcast kom je meer te weten over

  • Het verschil tussen de Colombiaanse steden
  • De Colombiaanse cultuur van zakendoen
  • De redenen waarom je als Nederlandse ondernemer in Colombia aan de slag zou moeten gaan
  • De valkuilen van ondernemen in Colombia
  • Het belang van het ‘Holland House’ en de handelsmissies. En nog veel meer..

Beluister de podcast hier

Wil je meer van deze verhalen over internationaal ondernemen in een land als Colombia?

We hebben onlangs een lang interview gehouden met de directeur van het Holland House Colombia: Zie hier het interview met Jan-Willem van Bokhoven

Podcast Bogotá

Meer van ondernemers horen over het ondernemen in Colombia? In deel 2 spreken wij ondernemers actief in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Beluister hier het tweede deel.