Gepubliceerd op 1 april 2019

Succesvolle re-meet Bremen

Succesvolle re-meet Bremen 

Op vrijdag 29 maart organiseerde Netherlands Water Energy Association (NWEA)Netherlands Space Organisation (NSO), VNO-NCW/MKB-Nederland en NLinBusiness in samenwerking met Duits Nederlandse Handelskamer (DNHK), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het ministerie van Buitenlandse Zaken de re-meet Bremen. Deze bijeenkomst werd georganiseerd als follow up sessie van de handelsmissie naar Bremen en Bremerhaven die plaats heeft gevonden op 5 en 6 maart 2019, onder leiding van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag en de voorzitter van VNO-NCW, Hans de BoerOnze collega’s Annemarie en Lise waren hierbij aanwezig en doet verslag. 

 

Wat is een re-meet? 

De re-meet is georganiseerd om samen met de ondernemer in gesprek te gaan over de zakelijke ervaring en de contacten die zijn opgedaan tijdens de handelsmissie. Daarnaast werden er tijdens de re-meet de mogelijkheden voor verdere ondersteuning van de ‘next steps’ in Bremen en Bremerhaven besproken.  

 

Terugblik 

Het was een informele bijeenkomst waarbij de deelmissies Wind op Zee en Ruimtevaart een terugblik gaven op de missie en een vooruitblik op het komende jaar. Vanuit Wind op Zee worden veel vervolgevenementen en beurzen georganiseerd waarbij de Duitse en Nederlandse ondernemers elkaar dit jaar nog meerdere keren zullen ontmoeten, bijvoorbeeld op de Offshore Energy Exhibition & Conference op 7-9 oktober 2019 in Amsterdam.  

 

Mooie resultaten 

Tijdens de re-meet werd duidelijk dat de ondernemers mooie resultaten hebben geboekt tijden de handelsmissie. Er zijn overeenkomsten gesloten, eerste gesprekken geweest met Duitse bedrijven, en bestaande zakelijke contacten versterkt. Daarnaast zijn er meerdere ondernemers die de volgende stap in Bremen/Bremenhaven zullen zetten met hulp van de DHNK om zo meer Duitse contacten op te doen.   

 

 “De missie was eerste goed stap en heeft veel contacten gebracht zowel Duitse als Nederlandse. Onze follow up is om meer Duitse producenten te ontmoeten om onze producten ook in Duitsland te laten produceren.“ 

Follow-up  

De re-meet was een mooi moment voor de ondernemers om onderling te netwerken. Meerdere ondernemers hebben dan ook afspraken gemaakt om elkaar beter te leren kennen en mogelijk zaken te doen.  

Veel ondernemers gaven aan een individuele follow-up te willen geven aan de missie door middel van RVO instrumenten zoals Partners International Business (PIB) en Demonstratie Haalbaarheid Instrument (DHI). De mogelijkheden hiervoor worden nader onderzocht.  

Wij kijken terug op een mooie middag met inspirerende ondernemers!  

Altijd op de hoogte blijven van de kansen in het buitenland? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!