Ondernemen in België

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de MKB ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationale partnernetwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor België staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in België.

Ervaringen van Nederlandse ondernemers in België

Robert van de Leur - Hippotitus B.V.

“Belgen vinden kwaliteit belangrijk en ze zijn bereid daar een prijs voor te betalen. Het is belangrijk dat je tijd investeert aan je relatie met je zakenpartner of klant. Je krijgt daar een sterke band voor terug.”

Lees verder

Luuk de Kunder - Levanto

“België is een leuke markt voor ons. Een Belgische medewerker hebben scheelt een hoop. We merken het goed in de contacten met lokale prospects. Zonder deze collega was de kans klein dat we onze opdracht hadden binnengehaald.”

Lees verder

Hans Apontoweil - Haagse Fris Gedroogd Fruit

"We merken geen verschil tussen de Waalse en Vlaamse markt. De groothandel waarmee we werken levert in beide delen van het land. Wel is het echt te merken dat hoe zuidelijker we gaan, hoe bourgondischer de Belgen worden. Daar is dus een goede voedingsbodem voor ons product."

Lees verder

Partnernetwerk België

NLinBusiness onderhoudt een uitgebreid netwerk van partners die jou op allerlei manieren en op verschillende momenten van dienst kunnen zijn wanneer je jouw bedrijf wil uitbreiden in of naar België. Ben je je aan het oriënteren? Zoek je juridisch of fiscaal advies? Ben je op zoek naar de Nederlandse ambassade in België, zakenpartners of andere contacten in het land zelf? Hier vind je een overzicht van partijen die jou aan informatie helpen of hulp kunnen bieden.

Informatie & Oriëntatie

Ben je je aan het oriënteren en op zoek naar algemene informatie over de Belgische markt? De onderstaande organisaties helpen je verder.

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

  Heb je vragen over zakendoen in het buitenland? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt je verder met persoonlijk advies.

  Lees meer
 • Trade and Innovate NL

  Trade and Innovate NL (TINL) helpt Nederlandse ondernemers bij internationaal ondernemen. We zetten onze netwerken, kennis en expertise in om ondernemers te helpen en het totale bereik te vergroten.

  Lees meer
 • International Business Academy

  De International Business Academy is hét digitale platform waar Nederlandse ondernemers geholpen worden bij het ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden over internationaal zakendoen.

  Lees meer

Lokale netwerken

Wanneer je een goede voorbereiding hebt getroffen kun je beginnen aan het opbouwen van je netwerk in België. Onderstaande partners kunnen je helpen.

 • Ambassadenetwerk

  Wilt u zakendoen in België en heeft u hulp nodig van experts ter plaatse? Het ambassadenetwerk in België helpt u verder.

  Lees meer
 • NL Business Hub in Antwerpen

  De NL Business Hub in Antwerpen biedt Nederlandse bedrijven operationele ondersteuning bij het betreden van de Belgische markt en ontsluit een sterk zakelijk en sociaal netwerk van lokale contacten.

  Lees meer
Erik Schroeven

Neem vrijblijvend contact op

De NL Business Hub in Antwerpen, de NKVK, helpt je verder met jouw vraag over ondernemen in België
Erik Schroeven Algemeen Directeur NL Business Hub, de NKVK, in Antwerpen
Contact
Naam*
Hidden
opt-in-doorsturen-dienstverlener*
opt-in-nlinbusiness*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Netwerkevenementen in België

 • Evenementen
 • Archief
Den Haag
Organisatie:
 • Holland Circular Hotspot
 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
 • NLinBusiness

Circulair Ondernemen in Europa

Ben je circulair ondernemer en heb je internationale ambities? Kom dan naar onze bijeenkomst in de Week van de Circulaire Economie! Circulariteit is een belangrijk thema voor de Europese Unie… Lees verder

Lagos
Organisatie:
 • Elan Expo

NIGERIA BUILDEXPO 2023

We are delighted to announce NIGERIA BUILD EXPO is the only place to be if you are in construction sector. With key dedicated product groups you can be part of,… Lees verder

München
Organisatie:
 • PhotonicsNL

Laser World of Photonics Munich 2023

De Laser World of Photonics in München is de grootste en belangrijkste Europese beurs op fotonicagebied. Europa, waaronder zeker Duitsland, is een belangrijke afzetmarkt. Daarom zal PhotonicsNL onder de Holland… Lees verder

Organisatie:
 • Netherlands Business Council France

NLBC.FR: New Members Meeting

Bimonthly meeting for new members to discuss issues and to share insights about doing business in France. For more information please contact info@nlbc.fr. Lees verder

Leeuwarden
Organisatie:
 • WTC Leeuwarden

Consultsessies – Vertegenwoordiging in Frankrijk

Op vrijdag 3 februari 2023 organiseert World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met partner TRANSFER.LC individuele consult gesprekken over Frankrijk. Elk consult duurt 45 minuten per bedrijf.Frankrijk behoort al jarenlang tot onze… Lees verder

Organisatie:
 • Netherlands Business Council UAE

Halal Market Webinar

Together with Halal Trade and Marketing Centre, Dubai Airport Freezone and the Embassies of the Netherlands in KSA and UAE, we are happy to invite you to our Halal Webinar:… Lees verder

Actuele informatie over de Belgische markt

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over België, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

5 tips voor succesvol zakendoen in België

 

1. Neem een goede Belgische accountant

Veel wet- en regelgeving in België is anders dan in Nederland. Het is dus aan te raden om een goede accountant onder arm te nemen. Deze kan je goed adviseren en behoeden voor fouten.

2. Begin formeel

De bedrijfscultuur in België is vaak net wat anders. De afstand tussen manager en medewerker ligt in België hoger dan in Nederland. Het is in België dan ook niet aan te raden om gelijk te tutoyeren.

3. Houd rekening met de bekwaamheidstoets

In België is de toets van bekwaamheid belangrijk wanneer je er een bedrijf wil starten. In België heet dat basiskennis bedrijfsbeheer. Er wordt aan de hand van jouw ervaring en opleiding gecheckt of je ‘geschikt’ ben om de gewenste onderneming te leiden.

 

4. Gebruik informele momenten om een band op te bouwen

Belgen zijn dol op uitjes, ook op zakelijk gebied. Nederlandse ondernemers doen er goed aan een Belg mee te nemen naar een voetbalwedstrijd of een theatershow. Ook een uitgebreide lunch kan een effectieve manier zijn om je band met een zakenrelatie te versterken. Drink hier vooral een lekker wijntje bij!

5. Onderzoek of consumenten andere behoeften hebben

Een Nederlandse ondernemer in de retailsector vertelt ons dat hij een verschil opmerkt tussen de Belgische en Nederlandse consument. Belgen zijn over het algemeen bereid een betere prijs te betalen, en verwachten daar kwaliteit voor terug. Ze vinden het ook niet erg om daarop te wachten.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.