Gepubliceerd op 27 juni 2023

Kwaliteitsinspecties in Vietnam voor importeurs | controleer je producten

Kwaliteitsinspecties in Vietnam zorgen ervoor dat Westerse importeurs de kwaliteit van hun importproducten kunnen controleren.

Vietnam is tegenwoordig uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende productielanden ter wereld. Het land is hiermee een aantrekkelijk alternatief geworden voor Westerse bedrijven die hun productielijn buiten Europa willen vestigen.

Zakendoen in Vietnam steeds interessanter
Zowel grote multinationals als midden- en kleinbedrijven kunnen succesvol zakendoen in Vietnam. Vanwege de groeiende aanwezigheid van buitenlandse fabrieken, is het zakendoen in Vietnam voor Westerse importeurs een stuk toegankelijker geworden. 

Ook de nabijheid van China speelt hierin een belangrijke rol. Dankzij de korte afstand tussen de twee landen kunnen de meeste grondstoffen en andere toeleveringen relatief goedkoop worden ingevoerd. 

Verder heeft de Vietnamese overheid door de jaren heen een actieve rol gespeeld in het vernieuwen van bepaalde wet- en regelgevingen. Dit heeft er deels voor gezorgd dat steeds meer fabrieken van grote multinationals zich in het land zijn gaan vestigen.

De Vietnamese productielijnen fabriceren tegenwoordig dus ook een hele variëteit aan producten, verdeeld over verschillende productcategorieën. Denk bijvoorbeeld aan kleding, textiel, auto-onderdelen en elektronica.

Kwaliteitsinspecties in Vietnam voor importeurs
Voor Westerse bedrijven en importeurs is het uitvoeren van kwaliteitsinspecties van groot belang om de productkwaliteit consistent te houden. Het continu blijven monitoren van de productkwaliteit geeft Westerse ondernemers meer zekerheid over de tevredenheid van hun klanten.

Zodra tijdens het productieproces bepaalde problemen ontstaan, zorgen kwaliteitsinspecties dat deze ruim op tijd verholpen kunnen worden. Naast het controleren van de productielijn, kunnen deze inspecties bijvoorbeeld ook de betrouwbaarheid van de Vietnamese fabrikant controleren. Belangrijke kwaliteitsinspecties zijn onder anderen:

  • Doorlichten van de fabriek
  • Controle van eerste productie
  • Controle tijdens productie
  • Eindcontrole voor verzending
  • Toezicht houden tijdens laden

Voor meer informatie over kwaliteitsinspecties in Vietnam kunt u contact opnemen met dienstverlener Quality Control Services. Bekijk ook het overzicht van al onze serviceproviders.