COVID-19 update: Zoals we allemaal  ondervinden, heeft Corona grote impact op het international zaken doen. Mocht je nu tegen issues aanlopen die specifiek met Corona te maken hebben, neem dan met ons contact op of bekijk de coronapagina.

Marktrapport Gepubliceerd op 8 juni 2020

Verdieping in Polen - Customer Journey onderzoek van NLinBusiness en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat

NLinBusiness liet in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoek uitvoeren door Panteia. In dit onderzoek werd ingegaan op de 'customer journeys' van de ondernemer die naar België, Duitsland, Frankrijk of Polen afreist. In onderstaand artikel gaan we specifieker in op Polen. Ook kan je onderaan dit artikel het addendum van het onderzoek downloaden. Hier vind je per land de belangrijkste bevindingen van de ondernemersreizen en de conclusies die getrokken kunnen worden door deze resultaten.

Polen

Polen heeft op economisch vlak een enorme inhaalslag gemaakt en de rechtstaat functioneert vele malen beter dan voorheen. Ondernemers geven aan zich daar niet zo'n zorgen meer om te maken. 

Regelgeving 

Er zijn trage procedures in Polen en het land is erg bureaucratisch. Daarnaast spele lokale overheden een belangrijke rol als men een vestiging wilt openen. Regionaal heersen er verschillende interpretaties op de regels en procedures. Ook zijn er strengere eisen ten aanzien van voorzieningen voor werknemers.

Culturele verschillen

Het aanstellen van Poolse leidinggevenden wordt door de ondernemers als erg belangrijk ervaren. Ook is het spreken van een woordje Pools geen onbelangrijke zaak. Duits spreken wordt niet altijd gewaardeerd. Ze zijn in zijn algemeenheid iet erg internationaal georiënteerd. Heb het met Polen niet teveel over politieke en religieuze gevoeligheden. 

Lees alle bevindingen in het rapport wat via de button te downloaden is. 

Ook het uitgebreide onderzoek bekijken naar aanleiding van deze beknopte versie met de verschillen per land? Klik dan hier

Nog een laatste stap...

Vul onderstaande gegevens in zodat het downloaden kan beginnnen

Bij NLinBusiness gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. Door je gegevens achter te laten geef je NLinBusiness toestemming om contact met je op te nemen via e-mail.

Bedankt voor je aanvraag! Het rapport wordt nu gedownload.
Komt het rapport niet in beeld? Bekijk dan je download folder of neem contact op via marketing@nlinbusiness.com.