COVID-19 update: Zoals we allemaal  ondervinden, heeft Corona grote impact op het international zaken doen. Mocht je nu tegen issues aanlopen die specifiek met Corona te maken hebben, neem dan met ons contact op of bekijk de coronapagina.

Kans Gepubliceerd op 29 mei 2020

Certificering van windturbines in Brazilië

Het Nederlandse consulaat in São Paulo wijst op kansen voor ondernemers actief in de certificering van windturbines.

Windenergie groeit met 1GW per jaar in Brazilië en is inmiddels goed voor 8% van de elektriciteitsmatrix, met een totale capaciteit van 15GW. Techniek hiervoor wordt niet lokaal ontwikkeld. De windturbines en aanverwante apparatuur worden grotendeels geïmporteerd en in Brazilië geassembleerd, maar moeten wel lokaal worden gecertificeerd. Dit biedt kansen voor Nederlandse dienstleveranciers en certificeringsbedrijven die actief willen zijn in deze groeiende markt in Brazilië.

Zeven grote partijen hebben capaciteit om tot 1400 turbines per jaar te assembleren. Deze turbines moeten lokaal worden gecertificeerd volgens de lokale regels, maar de testen zijn een grote bottleneck in de keten. Er zijn maar twee partijen (waaronder een universiteit) die deze testen uitvoeren. De aanbod van windturbines wordt hierdoor gehinderd en voldoet niet aan de vraag.

In een recentelijk gepubliceerd studie over energie en High Tech Systems and Materials in Brazilië (link), zijn een aantal kansen gesignaleerd. U kunt overwegen om actief te worden in Brazilië.

Meer informatie

Neem contact op met het consulaat-generaal in São Paulo voor meer informatie.

E-mail: sao-ea@minbuza.nl

Bekijk de zakelijke kansen in Brazilië op de website van RVO voor het genoemde rapport en andere kansen in Brazilië.

Nog een laatste stap...

Vul onderstaande gegevens in zodat het downloaden kan beginnnen

Bij NLinBusiness gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. Door je gegevens achter te laten geef je NLinBusiness toestemming om contact met je op te nemen via e-mail.

Bedankt voor je aanvraag! Het rapport wordt nu gedownload.
Komt het rapport niet in beeld? Bekijk dan je download folder of neem contact op via marketing@nlinbusiness.com.