Kans Gepubliceerd op 18 februari 2020

Afweer tegen biofouling op scheepsrompen

Het competentiecentrum GreenShipping Lower Saxony en het Maritiem Cluster Noord-Duitsland (MCN) zijn op zoek naar bedrijven die oplossingen bieden voor biofouling op scheepsrompen of die onderzoek op dit gebied verrichten. Hierdoor kunnen bedrijven en instellingen sneller en gemakkelijker geschikte samenwerkingspartners vinden voor verschillende projecten op het gebied van aangroei remmende technologieën en technieken.

Problemen rond biofouling

Het bestrijden van aangroei door micro-organismen op schepen is van groot belang. Aangroei verhoogt de weerstand en het gewicht van het schip, en daarmee het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot en leidt tot uitgebreid onderhoud en uiteindelijk enorme kosten

Het probleem met de meeste antifouling coatings is dat sommige coatings schadelijk voor het milieu zijn terwijl andere coatings te duur of niet effectief zijn. Omgekeerd kan een effectieve bescherming tegen vervuiling de hydrodynamische eigenschappen van schepen verbeteren, brandstof besparen en leiden tot lagere transportkosten en een vermindering van vervuilende emissies.

Ziet u kansen? Neem contact op!

Bent u een ondernemer die kansen ziet op de Duitse markt? En ligt een van de belangrijkste aandachtspunten van uw bedrijf op het hierboven beschreven onderwerp? En kan uw product, uw service of uw onderzoek worden gebruikt als een oplossing tegen biofouling op scheepsrompen? We kijken uit naar uw aanbevelingen en suggesties vóór 29 februari 2020.

Neem contact op met het team van NBSO Hamburg. Mail naar nbso-hamburg@minbuza.nl of bel +49 (0)40 22 85 89 90. Meer contactgegevens vindt u op de NBSO-pagina van Duitsland op RVO.nl.

Bekijk alles over ondernemen in Duitsland op RVO.nl.

Foto: © International Maritime Organisation

Nog een laatste stap...

Vul onderstaande gegevens in zodat het downloaden kan beginnnen

Bij NLinBusiness gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. Door je gegevens achter te laten geef je NLinBusiness toestemming om contact met je op te nemen via e-mail.