Kans Gepubliceerd op 21 februari 2020

Aanbesteding voor bouwbedrijven: Sporthal op Fehmarn

Het betreft een openbare ontwerpwedstrijd op de Europese databank TED in het kader van een overheidsopdracht met betrekking tot de bouw van een sporthal in Landkirchen op het Noord-Duitse eiland Fehmarn. Het NBSO Hamburg werd hier direct voor benaderd, omdat Nederland internationaal voorop loopt op innovatieve bouwsystemen op basis van geprefabriceerde modules met een zeer goede verhouding van kwaliteit, prijs en tijd.

Bent u actief in de bouw met betrekking tot publieke ruimtes? Het eiland Fehmarn kent 78 kilometerlange kustlijn en is het twee na grootste Duitse eiland in de Oostzee. Fehmarn is onderdeel van de deelstaat Sleeswijk Holstein en heeft 12.800 inwoners. Sinds 1963 verbindt de Fehmarnsund-Brücke het eiland met het vaste Duitse land. Het eiland dient als brugfunctie tussen Duitsland en Denemarken. Het plan voor de bouw van de sporthal zal moeten passen bij de dorpsontwikkeling van Landkirchen. Belangrijk is dat het gebouw aan alle normen voldoet en vooral een gezonde leefomgeving biedt. Ziet u dit als een uitdaging en bent u geïnteresseerd in dit project? Bouwkundigen, architecten en tevens EWR leden kunnen zich aanmelden bij Büro Daniel Luchterhandt (Hamburg), via de mail fehmarn@luchterhandt.de of het telefoonnummer +49 40 7070 8070.

Voor meer achtergrondinformatie contacteer het NBSO Hamburg, nbso-hamburg@minbuza.nl, of dhr. Romualdus Reijnders, een Nederlandse ingenieur, woonachtig op Fehmarn, rjrr@gmx.de. Reageren kan tot en met 27 februari 2020.