Nieuws Gepubliceerd op 22 oktober 2019

Informatieve Mexico Networking Breakfast tijdens Offshore Energy 2019

Op dinsdag 8 oktober begon de Offshore Energy 2019 in de Amsterdam RAI. Als aftrap van deze beurs organiseerde NLinBusiness, samen met Holland House Mexico, de Nederlandse Ambassade in Mexico en IRO een Mexico Networking Breakfast.  De breakfast-sessie vond plaats in een restaurant gelegen naast de RAI. Ruim 70 ondernemers waren aanwezig voor een heerlijk ontbijt, interessante presentaties en om te netwerken.

Potentie Mexico

Na een welkomstwoord door Edo Offerhaus, managing director bij NLinBusiness, en Carin Verbree, manager van Holland House Mexico was het woord aan Guido van der Zwet. Guido is General Manager Commerce voor iPS Powerful People en woont en werkt al jaren in Mexico. Hij vertelde over de ontwikkelingen in de Offshore Energy sector in Mexico op het gebied van investeringen die worden gedaan, de partijen die in Mexico actief zijn in deze sector, waar de kansen liggen voor Nederlandse bedrijven en wat de uitdagingen zijn. Duidelijk werd dat er veel potentie is in Mexico. Er worden veel olie en gasbronnen gevonden waarmee er veel banen worden gecreëerd. Daarnaast besprak Guido de komst van de ‘nieuwe’ president, Andrés Manuel López Obrador. Hij is sinds december 2018 aan de macht en wil corruptie tegengaan, meer olie en gas produceren en meer de samenwerking opzoeken met de private sector.

Lokale supply-chain essentieel voor succes

Hierna was het woord aan Kathy Khuu, Senior Advisor – Economic Development and Local Content bij Shell. Zij vertelde hoe Shell onderneemt in Mexico en waar zij de grootste kansen en uitdagingen zien. Daarnaast gaf zij veel lokale marktinzichten en deelde zij succesverhalen. Belangrijk punt was ook dat een sterke lokale supply-chain essentieel is voor succes. Het laten uitvoeren van projecten en opdrachten door kleinere bedrijven heeft een positief effect op de gemeenschap/regio rondom dit project. 

Het Nederlandse mkb-bedrijf Ampelmann die innovatieve, veilige en efficiënte ‘walk to work’ oplossingen maakt voor de globale offshore energie industrie deelde zijn  ervaringen op de Mexicaanse markt. David Inman, Manager Sales & Business Development vertelde wat Ampelmann ontwikkelt voor de Offshore sector en hoe zij dit op een efficiënte manier bewerkstelligen. Een casestudie genaamd de Mizton Hook Up werd gebruikt om uit te leggen hoe Ampelmann een project succesvol heeft uitgevoerd in Mexico.

Als laatste presenteerde Boudewijn Janssen, Development Manager bij Boskalis hun ervaringen op de Mexicaanse markt. 

Ondernemen in Mexico

De Mexicaanse Ambassadeur in Nederland sloot af met dat er veel kansen in Mexico liggen voor Nederlandse bedrijven in zowel de offshore energie markt en andere sectoren.

Wil jij ook ondernemen in Mexico? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het land. Daarnaast helpen we je graag bij alle vragen die je hebt omtrent internationaal zakendoen!

Neem contact met ons op