rapport Gepubliceerd op 8 juni 2020

Verdieping in Frankrijk - Customer Journey onderzoek van NLinBusiness en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat

NLinBusiness liet in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoek uitvoeren door Panteia. In dit onderzoek werd ingegaan op de 'customer journeys' van de ondernemer die naar België, Duitsland, Frankrijk of Polen afreist. In onderstaand artikel gaan we specifieker in op Frankrijk. Ook kan je onderaan dit artikel het addendum van het onderzoek downloaden. Hier vind je per land de belangrijkste bevindingen van de ondernemersreizen en de conclusies die getrokken kunnen worden door deze resultaten.

Frankrijk

Er worden hier grote kansen gezien. Frankrijk heeft een grote markt en is op veel gebieden nog niet zo ontwikkeld als wij dat in Nederland zijn. Hier kunnen de Nederlandse ondernemers op in spelen.

Regelgeving 

Processen zijn tijdrovend en verlopen af en toe moeizaam door specifieke procedures en culturele verschillen. Het is een land waar ondersteuning ter plekke vaak onontbeerlijk is. Dan heb je ook nog te maken met een versnipperde infrastructuur wat het lastig maakt sommige producten op tijd bij afnemers te krijgen.

Culturele verschillen

Het is belangrijk om goed ingeburgerd te raken in het informele circuit. Hier komen veelal de belangrijke zakelijke contacten uit voort. Ook vinden Nederlandse ondernemers dat Fransen vaak wat losser/makkelijker zijn met het omgaan met afspraken. Of dat ze deze niet goed nakomen. Fransen zijn verder ook trots en hierdoor erg gehecht aan hun manier van doen en hun producten. Dit kan voor problemen zorgen, maar ook voor kansen. 

Lees alle bevindingen in het rapport wat via de button te downloaden is. 

Ook het uitgebreide onderzoek bekijken naar aanleiding van deze beknopte versie met de verschillen per land? Klik dan hier

Nog een laatste stap...

Vul onderstaande gegevens in zodat het downloaden kan beginnnen

Bij NLinBusiness gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. Door je gegevens achter te laten geef je NLinBusiness toestemming om contact met je op te nemen via e-mail.

Bedankt voor je aanvraag! Het rapport wordt nu gedownload.
Komt het rapport niet in beeld? Bekijk dan je download folder of neem contact op via marketing@nlinbusiness.com.