Gepubliceerd op 15 juni 2020

Binnenkomen bij Roemeense bedrijven

Cultuurwetenschapper Ewout van den Engel is auteur van het boek Samenwerken met RoemenenHet boek behandelt waar je cultureel gezien op moet letten bij ondernemen in Roemenië: van acquisitie tot het leiden van je bedrijf. In deze blog gaat hij in op drie manieren om binnen te komen bij Roemeense bedrijven. 

Het doel: om tafel met de directeur 

Het eerste en meest belangrijke om te beseffen is dat je doel moet zijn om met de eigenaar of de bedrijfsdirecteur om de tafel te komen. Hij of zij is de enige in het bedrijf die de beslissingen maakt. Met dit in gedachte, heb je drie manieren om de bedrijfstop te bereiken: directvia via of het beklimmen van de bedrijfsladder. 

1. Direct binnenkomen via een borrel of LinkedIn 

De directe manier houdt in, dat je naar een netwerkborrel gaat en daar de directeur in kwestie tegen het lijf loopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bijeenkomsten van de NRCC, maar er zijn ook andereMocht je niet zo’n borrelaar zijn of je wilt al ver van tevoren afspraken in plannen, dan kun je proberen om via LinkedIn de directeur aan te schrijven. Zorg ervoor dat wanneer je een Roemeense directeur of eigenaar een connectieverzoek stuurt, dat je bericht hem of haar ook een beetje vleit. Het is voor Roemenen belangrijk dat ze eerst een goed gevoel bij je hebben, voordat ze zaken met je doen. Zo’n eerste bericht kan (en moet) daar meteen aan bijdragen.   

‘Uit jouw LinkedInprofiel (…) moet blijken dat je de belangrijkste persoon in jouw bedrijf bent.’ 

Vergeet ook niet dat uit jouw LinkedInprofiel in één oogopslag moet blijken dat je een belangrijk persoon in jouw bedrijf bent; directeuren doen in principe alleen met directeuren zaken. Dus zorg - als je situatie het toestaat - voor een Engelse functienaam met het woord managerdirector of iets dergelijks. Zet onder de functieomschrijving op je profiel ook duidelijk waarvoor je allemaal (eind)verantwoordelijk bent. Roemenen pronken namelijk wat meer vanuit Nederlands oogpunt. Dat betekent ook dat Nederlanders vanuit Roemeens oogpunt zichzelf op bepaalde gebieden onderwaarderen.  

 2. Via via binnenkomen via een contactpersoon of LinkedIn 

Roemenen zijn echte netwerkers. Iedereen kent wel iemand of kent iemand die mogelijk iemand kent. Vraag dus rond ter plaatse in Roemenië of iemand misschien de directeur in kwestie kent. Als je eenmaal bij de directeur aan tafel zit, vergeet dan ook niet een goed woordje te doen voor de persoon die je doorverwezen heeft. 

‘In Roemenië besteed je eerst aandacht aan elkaar en dan pas aan het werk.’ 

 Hetzelfde geldt voor LinkedIn. Kijk of je iemand in je netwerk hebt en vraag die persoon om je in contact te brengen met de bedrijfsleiding. Als je contactpersoon Roemeens is en je spreekt hem of haar niet van dag tot dag, vergeet dan niet om je contactpersoon eerst te vragen hoe het met hem of haar gaat. Ga daarna pas tot je vraag over. In Roemenië besteed je eerst aandacht aan elkaar en dan pas aan het werk.  

3. De bedrijfsladder beklimmen 

Als bovenstaande manieren geen werkbare opties zijn, dan zul je de bedrijfsladder moeten gaan beklimmen. Die ladder functioneert anders dan in Nederland. In een Roemeens bedrijf lopen alle lijnen van boven naar beneden en eigenlijk is er geen communicatie van beneden naar boven. Hiernaast houden Roemenen zich strikt aan hun taak en binnen die taak valt (helaas) niet Nederlandse ondernemers in contact brengen met de directeur.  

Het eerste wat je moet proberen is om via je netwerk toch zo hoog mogelijk de ladder op te springen. Denk hierbij ook weer aan LinkedIn, maar het platform is niet zo populair als in Nederland. Desnoods begin je bij de receptie of spreek je iemand op goed geluk in het gebouw van het betreffende bedrijf aan. Vanaf dat punt begint het beklimmen van de ladder.  

Win de gunst van je gesprekspartner 

Zoals gezegd kun je op veel weerstand rekenen op je klim naar boven. Die weerstand neem je weg door de gunst van je gesprekspartner te winnen. Dit doe je door de persoon te vleien en in het geval van vrouwen kun je zelfs een bosje bloemen meenemen of een doosje bonbons. Zorg bij bloemen wel voor een oneven aantal bloemen, want een even aantal geef je alleen bij begrafenissen. 

Doe een goed woordje voor de persoon die je doorverwees

Nadat je gesprekspartner een goed beeld van je heeft, zal hij of zij je in contact brengen met een collega hoger op de bedrijfsladderVlei je nieuwe gesprekspartner ook weer, maar vergeet ook niet een goed woordje te doen voor de persoon die je doorverwees. Jouw doel is dat je gesprekspartner je aardig genoeg zal vinden om je door te verwijzenJe gesprekspartner heeft natuurlijk ook een voordeel. Jij zult voor hem of haar weer een goed woordje doen hoger op de bedrijfsladder 

Ga niet gelijk over tot zaken 

Ten slotte bij de directeur aangekomen, complimenteer hem of haar dan met zijn personeel en organisatie en doe je een goed woordje voor de persoon die jou als laatste doorverwees. Ga niet gelijk over tot zaken, maar zorg dat de directeur in kwestie je eerst wat leert kennen. Als de directeur je ziet zitten, dan kun je overgaan tot waar je voor kwam. 

 

Meer weten over de Roemeense businesscultuur? 

De informatie in dit artikel komt uit Samenwerken met Roemenen door Ewout van den Engel. Meer artikelen over de Roemeense businesscultuur vind je via Ewouts LinkedInprofiel. Wil je meer tips & tricks over zakendoen in het land of ben je benieuwd naar de kansen die er liggen? NLinBusiness heeft een team van deskundigen die graag helpen met jouw vragen!