NLinBusiness / Dienstverleners / Cultural Insights

Cultural Insights

Werkt u internationaal en vraagt u zich wel eens af wat er eigenlijk in de hoofden van uw collega's, uw manager of uw medewerkers omgaat? Of misschien wilt u een potentiële partner of een overheidsinstantie benaderen of zelfs een hele nieuwe markt betreden en overweegt u hoe u dat het beste kunt doen? Om in deze situaties succesvol te handelen en ze met vertrouwen, rust en duidelijkheid tegemoet te treden, is culturele competentie onontbeerlijk. Culturele experts Cultural Insights is een coöperatie van culturele experts die trainingen, coaching en adviestrajecten verzorgt. Wij ondersteunen onze klanten bij het overbruggen van cultuurverschillen en het vinden van culturele synergie. Diversiteit maakt een organisatie sterker. Wij laten u zien hoe u uw internationale projecten succesvoller kunt managen. Onze consultants hebben een uiteenlopende achtergrond en ervaring. Geografisch gezien is er deskundige kennis en tientallen jaren ervaring in verschillende landen in Europa, India, Noord- en Latijns-Amerika, Afrika en meer. Bovendien maakt de coöperatie deel uit van een wereldwijd netwerk van consultants in 75 andere landen, met geavanceerde lokale kennis, waar u gebruik van kunt maken. Organisatiecultuur Naast het benutten van internationale cultuurverschillen, ondersteunt Cultural Insights ook het optimaliseren van de Organisatiecultuur. De bedrijfscultuur van uw organisatie is van grote strategische waarde. Wij helpen u deze te begrijpen, te managen en te veranderen, om de beste cultuur te creëren om de strategie te realiseren. Wetenschappelijk onderbouwde gegevens Zowel het omgaan met nationale cultuurverschillen als het veranderen van organisatiecultuur kunnen op zichzelf staande programma's zijn, maar de kans om ze te combineren is een unieke kracht van Cultural Insights. Wij gebruiken wetenschappelijk onderbouwde, data-gestuurde instrumenten om uw cultuur te meten en in kaart te brengen, waarna we deze vertalen naar hele praktische inzichten en aanpak. Resultaten Cultural Insights training en consultancy leveren altijd maatwerk af en kunnen u de volgende resultaten opleveren:
  1. Bewustwording van uw eigen culturele waarden, de belangrijkste verschillen wereldwijd, en hun belang in vele aspecten van zakendoen in het buitenland.
  2. Inzichten, kennis en vaardigheden om culturele variatie strategisch toe te passen, op een groot aantal cruciale aspecten: communicatie, onderhandelen, leiderschap, HR, motivatie van personeel, het vinden van partners en klanten, klantrelaties, lokaal talentmanagement etc.
  3. Diversiteitsmanagement en inclusie
  4. Change management: inzichten in de eigen Organisatiecultuur en hoe deze te verbeteren
  5. Algemene effectieve cultuurstrategie naar betere resultaten en meer succes
Als u meer informatie wenst, neem dan contact met ons op. We kijken ernaar uit u te helpen.  

Wat anderen zeggen

Kees van Wezel

Convenience Retail - Shell

“Samenwerken is een belangrijk onderwerp. Een moeilijk onderwerp; maar helemaal als cultuur een rol speelt. Saskia heeft ons hierin meegenomen en ons spelenderwijs kennis laten maken met die verschillen; niet alleen met Nederlands en Frans (zoals in ons team) maar ook met andere culturen uit andere wereld delen. Saskia bracht het rustig, vol overtuiging en met een professionele flair en een geweldige interactie met de zaal.”

Daniëlle Polak

Project Assistent - Alstom

“Saskia heeft op een zeer enthousiaste, begrijpbare en interessante wijze een lezing gegeven over de cultuur en communicatie verschillen tussen de Nederlandse en Franse collega’s binnen ons bedrijf. Na afloop was duidelijk dat iedereen elkaar al beter “verstond”. Absoluut een aanrader!!”

Thijs Wansink

Managing Director - Sekisui Plastics

“Voor het Japanse bedrijf Sekisui Kasei Europe heeft Saskia Maarse de kick-off van de workshop ”cultural awareness” gepresenteerd. Zowel de Japanse als de Nederlandse collega’s hebben deze workshop als zeer positief ervaren. Daarnaast heeft de interactieve, enthousiaste en professionele houding van Saskia gezorgd voor een goed totaalplaatje. We kijken terug op een leerzame, praktische ochtend!”

Alette Vonk
Alette Vonk

Neem vrijblijvend contact op

Cultural Insights in Bavel helpt je verder met ondernemen in het buitenland .

Neem contact op

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan deze dienstverlener via dit formulier.
Naam*