Zorg dat Brexit jouw bedrijf niet in de weg zit – alle informatie en ondersteuning rondom de Brexit vind je bij het Brexitloket (https://www.brexitloket.nl/)

Marktrapport Gepubliceerd op 5 juni 2020

Onderzoek: Ondernemen op de Europese interne markt

NLinBusiness heeft in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een onderzoek laten uitvoeren door Panteia. Doel van het onderzoek? De 'reis' van Nederlandse ondernemers in kaart brengen wanneer zij richting België, Duitsland, Frankrijk of Polen gaan om zaken te doen.

Aanleiding van het onderzoek is dat het directe buitenland voor veel ondernemers van groot belang is, en in het bijzonder voor MKB en dienstenexporteurs. De gedane onderzoeken geven nog onvoldoende inzicht in alle stappen die een ondernemer moet nemen en de belemmeringen die daarbij worden ervaren.

Per land is inzicht verkregen in hoe het is om een dienst te leveren in dat land, een product te verkopen en een vestiging te openen. Ook identificeert het onderzoek eventuele knelpunten tijdens deze 'customer journeys', hoe ondernemers omgaan met deze uitdagingen en welke hulp zij hier eventueel extern bij krijgen. 

In totaal werden 34 ondernemers in diverse sectoren geïnterviewd.

Om het volledige rapport te downloaden klik je hieronder. Voor een beknopte samenvatting met de belangrijkste resultaten per land, klik dan hier. 

Download hieronder het volledige rapport. 

Nog een laatste stap...

Vul onderstaande gegevens in zodat het downloaden kan beginnnen

Bij NLinBusiness gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. Door je gegevens achter te laten geef je NLinBusiness toestemming om contact met je op te nemen via e-mail.

Bedankt voor je aanvraag! Het rapport wordt nu gedownload.
Komt het rapport niet in beeld? Bekijk dan je download folder of neem contact op via marketing@nlinbusiness.com.