Gepubliceerd op 24 april 2024

Marktrapport: Alternatieve eiwitten in China

Werkt u in de alternatieve-eiwittensector en heeft u interesse in de Chinese markt? Op deze pagina vindt u een samenvatting van het kansenrapport 'De alternatieve eiwitsector in China'. Vraag het rapport aan en lees waar er kansen voor u liggen in China.Ontwikkeling van de plantaardige industrie in China

China's markt voor plantaardige eiwitvoeding wordt geschat op € 10,7 miljard, met een jaarlijkse groei van 14,1% in de periode 2019 tot 2023.

De plantaardige industrie in China ontwikkelt zich onder meer door:

  • verbetering van het eetpatroon en bewustzijn over gezondheid;
  • duurzame ontwikkeling van het landbouwsysteem;
  • zorgen over voedselveiligheid. 

Daarbij is de doelgroep belangrijk: relatief jonge en overwegend vrouwelijke Chinezen, die open staan voor experimenteren met innovatieve plantaardige eiwitvoeding. Zij kopen via online en offline kanalen.

Waar liggen de kansen voor Nederlandse bedrijven?
Op de markt voor plantaardige dranken is stevige concurrentie. Daarom biedt dit rapport een marktanalyse en prognoses voor plantaardig vlees en plantaardige yoghurt, snacks en functionele voeding.

Om zich te onderscheiden van plantaardig voedsel dat al verkocht wordt op de Chinese markt, moeten Nederlandse bedrijven de volgende producten aanbieden:

  • plantaardig voedsel van hoge kwaliteit;
  • plantaardig eiwitrijk voedsel;
  • eiwitrijke voedingssupplementen.

Unieke verkoopargumenten zijn zowel functionaliteit als smaak: smaak zorgt er namelijk voor dat mensen een product opnieuw kopen.

Daarnaast moeten producten zich idealiter op gezondheid van de consument richten. Met functionele ingrediënten die uit uitstekende, volledig natuurlijke onderdelen bestaan.

Innovatieve technologieën en strategieën
Daarnaast zijn er kansen voor Nederlandse spelers die technologieën, machines en innovatieve strategieën aanbieden aan Chinese plantaardigevoedingsfabrikanten.