rapport Gepubliceerd op 14 september 2020

Vluchtvaart-en Luchthaven sector in Frankrijk - Internationale sector plannen post Corona

Nederland is een belangrijke speler in de luchtvaart. Niet alleen als het gaat om de operatie (KLM) en de infrastructuur (Schiphol) maar Nederland heeft ook een luchtvaartindustrie die op wereldschaal acteert op het gebied van nieuwe technologieën die voornamelijk gericht zijn op duurzaamheid. Airbus maakt hier graag gebruik van. Daarom hebben Airbus en de NAG sinds 10 jaar een MOU die de technologieontwikkeling in Nederland verbindt met de toekomstige vliegtuigen van Airbus. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de ambities van Airbus om Elektrisch / Hybride vliegtuigen te ontwikkelen. De opgebouwde connectie door de MOU met Airbus biedt een gateway naar Frankrijk om toekomstscenario’s te analyseren voor de gehele Franse markt van vliegtuigproductie, onderhoud en infrastructuur.

Meer weten? Klik dan op download rapport onderaan deze pagina. 

Internationale sector plannen post Corona

De wereld verkeert in een crisistijd. Sinds het uitbreken van COVID-19 (het coronavirus) hebben veel activiteiten stil gelegen en blijven mensen steeds meer thuis, terwijl de zorg op volle toeren draait. Met het stilvallen van activiteiten, komt ook de economie in het gedrang.Veel bedrijven in Nederland en wereldwijd ondervinden al snel de financiële impact van de crisis zowel nationaal als internationaal.

In samenwerking met verschillende brancheverenigingen en topsectoren heeft NLinBusiness onderzoeken laten uitvoeren per sector om het Nederlandse bedrijfsleven internationaal weer op gang te brengen. Je vindt een overzicht van de rapporten hier.