Gepubliceerd op 12 augustus 2021

Gratis e-learning zakendoen in België

Investeer 1 uur van uw tijd in een gratis e-learning over zakendoen in België. Daarna bent u nóg beter voorbereid op uw marktintroductie en kunt u er sneller en langer succesvol zijn.

In deze online cursus bespreken we de belangrijkste aandachtspunten bij het zakendoen in België. Aan de orde komen de meest kansrijke sectoren, regiokenmerken, succesfactoren, producteisen, belastingkenmerken, productaansprakelijkheid, zakenpartners vinden, cultuur, e-commerce en het Nederlandse buitenlandnetwerk.

Voorkom valkuilen & veelgemaakte fouten

Na Duitsland, is België de belangrijkste handelspartner voor Nederland. België is een mkb-markt bij uitstek: veel Nederlandse mkb'ers zetten hun eerste internationale stappen in België. Om succesvol te ondernemen in België, is het van belang om u bewust te zijn van de verschillen met zakendoen in Nederland.

Welke verschillen dat zijn, weten we binnen RVO maar al te goed. Net zoals we weten welke vragen er leven bij ondernemers wanneer ze gaan ondernemen in België. We krijgen immers per jaar zo'n 4.000 vragen binnen van ondernemers rondom internationaal zakendoen; velen daarvan hebben betrekking op zakendoen in België. 

De 10 meest gestelde vragen

In deze e-learning '10 meest gestelde vragen over zakendoen in België' bieden we een introductie in de belangrijkste aandachtspunten die gelden wanneer u zakendoet in België. Achtereenvolgens gaan we in op de volgende 10 vragen. Elke vraag staat centraal in een apart hoofdstuk binnen deze online cursus.

  1. Welke sectoren zijn het meest interessant?
  2. Wat kenmerkt de verschillende regio's?
  3. Wat heb ik nodig om succesvol te zijn?
  4. Waar moet mijn product aan voldoen?
  5. Wat kenmerkt de belastingstructuur?
  6. Welke eisen gelden rondom productaansprakelijkheid?
  7. Hoe vind ik een betrouwbare partner of distributeur?
  8. Welke do's-and-don'ts gelden er bij het zakendoen?
  9. Met welke e-commerceregels moet ik rekening houden?
  10. Wat kan de Nederlandse overheid in België voor mij doen?

Cursusopbouw

Het volgen van deze e-learning kost u slechts 1 uur. U bepaalt zelf wanneer u deze start en afmaakt. De cursus bestaat uit 10 inhoudelijke hoofdstukken, plus een inleiding en 2 naslagwerken. Elk hoofdstuk bestaat uit een korte video (van een paar minuten) en een aantal testvragen, om te zien of de informatie in uw geheugen is blijven hangen. Aan het einde van de cursus vindt u een Q&A en een tekstuele samenvatting van de e-learning. Deze kunt u downloaden en gebruiken als naslagwerk.

Schrijf u nu in & start wanneer het u uitkomt

Inschrijven voor deze online cursus kan op het platform van de International Business Academy. Schrijf u nu in en start de e-learning waar en wanneer het u uitkomt! Onze landspecifieke e-learnings krijgen van ondernemers gemiddeld het rapportcijfer 9.