rapport Gepubliceerd op 12 oktober 2021

Een stappenplan: UKCA-keurmerk

In deze handleiding leert u stap voor stap hoe u het nieuwe UKCA-keurmerk kunt gebruiken in Groot-Brittannië. 

Het UKCA-keurmerk (‘UK Conformity Assessed’) is het nieuwe keurmerk voor producten dat moet worden gebruikt om aan te tonen dat bepaalde goederen aan nieuwe Britse regels voldoen. Deze nieuwe productmarkering toont aan dat bepaalde goederen aan Britse regelgeving voldoen en wordt gebruikt als deze goederen in Groot-Brittannië op de markt worden gebracht. Het is bedoeld voor alle goederen waarvoor voorheen het CE-keurmerk nodig was, en voor aerosolcontainers (waarvoor eerder het keurmerk met de omgekeerde epsilon nodig was). Het keurmerk geldt niet voor bestaande voorraad, zoals goederen die voor 1 januari 2023 volledig werden gefabriceerd, van een CE-keurmerk werden voorzien en op de markt werden gebracht. 

Er is een afzonderlijke handleiding voor het UKNI-keurmerk dat mogelijk naast het CE-keurmerk moet worden gebruikt om goederen in Noord-Ierland op de markt te brengen.

Bron: Britse ambassade in Den Haag.

Nog een laatste stap...

Vul onderstaande gegevens in zodat het downloaden kan beginnnen

Bij NLinBusiness gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. Door je gegevens achter te laten geef je NLinBusiness toestemming om contact met je op te nemen via e-mail.

Bedankt voor je aanvraag! Het rapport wordt nu gedownload.
Komt het rapport niet in beeld? Bekijk dan je download folder of neem contact op via marketing@nlinbusiness.com.