Video s5 maart 2020

Tips over het ondernemen in Ho Chi Minh-Stad

Download video s

Ondernemen in Ho Chi Minh-Stad

Hoe krijg je nu een beter beeld van zakendoen in Ho Chi Minh-Stad dan de ervaringen te horen van collega-ondernemers die hier daadwerkelijk ondernemen?

Online is er uiteraard een hoop informatie te vinden over ondernemen in Vietnam en je kunt de feiten over een stad ook via Google achterhalen. Echter zijn ervaringen van mensen die dag in dag uit ondernemen in deze wereldstad veel waardevoller maar ook een stuk schaarser. Je kent niet altijd mensen in het betreffende land en om goed geholpen te worden is het ook soms lastig te bepalen waar je moet zoeken.

Omdat deze ervaringen zo waardevol zijn hebben wij een aantal ondernemers gevraagd naar hun tips. Via het netwerk van de Dutch Business Association Vietnam (DBAV) komen wij gemakkelijk in contact met Nederlandse ondernemers in Ho Chi Minh-Stad en kunnen we hen alles vragen op het gebied van zakendoen.

Wist je bijvoorbeeld dat het in Vietnam erg belangrijk is dat je alle juridische documenten perfect op orde hebt en al het papierwerk goed voorbereidt? Christiaan Romme, Commercieel directeur bij ITEQ kan het niet vaak genoeg zeggen. Het Department of Investment stelt bijvoorbeeld bepaalde voorwaarden aan welke moeten worden voldaan alvorens jij je business licentie krijgt. Wees hier van bewust en bereid het voor. Een slechte voorbereiding betekent in veel gevallen meer kosten en vertraging en dat is zonde.

Carel Richter, Consul-Generaal in Ho Chi Minh-Stad laat weten dat in Vietnam het opbouwen van een relatie met de lokale autoriteiten erg belangrijk is. Hierbij kan de Dutch Business Association Vietnam en met name het Consulaat-Generaal helpen. Zij organiseren diverse bijeenkomsten met de overheid en kunnen je als ondernemer met heel veel zaken helpen. Het Consulaat heeft als formele vertegenwoordiger van de Nederlandse overheid goede relaties met de Vietnamese overheid.

Zorg er in Vietnam ook voor dat je altijd op gelijke niveaus communiceert. Het is belangrijk dat dit gelijk is of dat je iemand van je organisatie stuurt met een hogere positie dan die van de gesprekspartner. Je krijgt hierdoor direct meer autoriteit.

Benieuwd naar alle tips die we hebben over het zakendoen in Vietnam?

Bekijk de video en hoor ze allemaal! Ook verwijzen we je graag naar deel 2 van de ondernemerstips.

Wist je dat Vietnam onderdeel uitmaakt van de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)? Wil je meer weten over ondernemen in de ASEAN regio, meld je dan aan voor onze 'Ontdek zakendoen in Zuidoost-Azië (ASEAN regio)' campagne. Je ontvangt dan drie informatieve, inspirerende emails over zakendoen in deze kansrijke regio.

Meer over deze organisaties

NLinBusiness.com

Netwerkorganisatie
Lise Hordijk

Lise Hordijk, International Business Manager

Meer info

Nederlands consulaat-generaal in Ho Chi Minh Stad

Ambassade & Consulaat
Nederlands consulaat-generaal in Ho Chi Minh Stad

Nederlands consulaat-generaal in Ho Chi Minh Stad, Consulaire afdeling

Meer info

Dutch Business Association Vietnam (DBAV)

NL Business Hub
Manon Kouveld

Manon Kouveld, Director

Meer info