Kans14 april 2024

NL pavilion op Environtec Expo

Environtec Expo powered by Ökoindustria is een tweejaarlijkse internationale beurs. Tijdens deze editie laten de exposanten zien hoe klimaatneutraliteit kan worden bereikt met het gebruik van verschillende groene technologieën. Zij doen dit samen als één industrieel ecosysteem. Wilt u daar onderdeel van zijn? Meld u dan aan voor het Nederlands Paviljoen op Environtec Expo 2024!

Bent u actief in de energietechnologie of de groene industrie? En wilt u internationaal ondernemen? Of in contact komen (of blijven) met klanten en/of partners? Neem dan deel aan het Nederland (NL) Paviljoen op Environtec Expo 2024. 

In Boedapest presenteren marktleiders, mkb en start-ups hun oplossingen voor een hoogwaardige, duurzame industrie. De Expo vindt plaats van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 oktober 2024 in Hongarije.

Het thema van deze editie van de Environtec expo is: 'Let’s shape the future together'. Daar sluiten wij ons helemaal bij aan, laten wij dit samen doen!  Nederland is een goed voorbeeld van een industrieel ecosysteem. Wij presenteren dit ecosysteem op Environtec Expo aan Hongarije, de regio en aan de rest van de wereld. Ons ecosysteem zorgt ervoor dat de duurzame industrie wereldwijd energie heeft, nu en in de toekomst. 

Nederland is sterk in het ontwikkelen en maken van klimaatneutrale technologieën. Deze technologieën zorgen voor een duurzame toekomst en internationale autonomie.

Biogas in Hongarije: de markt
Biogas heeft in Hongarije altijd een groot potentieel gehad vanuit het oogpunt van grondstoffen. Nu bieden de markt en de geopolitieke veranderingen, het potentieel in gemeentelijk bioafval en de verwachte nieuwe subsidieregelingen ook goede toekomstige marktkansen. Tegelijkertijd zijn er momenteel veel factoren die een succesvolle toetreding tot de markt bemoeilijken: moeilijke wetgeving en vergunningen, geen momenteel beschikbare steunregelingen, geen beschikbare nationale gegevens over afvalstromen, door de staat gedomineerd afvalbeheer, verzadigde afvalwater- en stortgasproductiemarkt, geen aangepaste wetgeving voor biomethaan.

Nieuwkomers moeten zich richten op de productie van biomethaan door bestaande installaties te verbeteren of door nieuwe installaties te bouwen die zich richten op biomethaan, en op de energie- en warmteproductie op basis van biogas van de verwerkende industrie. Er zijn enkele mogelijkheden in de productie op basis van landbouwafval (exploitatie van bestaande installaties en mogelijk balanceringsdiensten, en ook door de bouw van nieuwe locaties) en in de productie op basis van afvalwater (modernisering en microturbines).

Meer over deze organisaties
Samen werken aan duurzame welvaart, nationaal en internationaal, dat is Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Overheid
RVO

RVO, RVO

Bekijk meer
Formele vertegenwoordiging van Nederland in het buitenland.

Nederlandse ambassade in Boedapest

Ambassade
Nederlandse ambassade in Boedapest

Nederlandse ambassade in Boedapest, Consulaire afdeling

Bekijk meer