Kans

Cursus: Taalcoaching Zakelijk Duits (1-op-1 training)

INTRODUCTIE

In deze cursus staat de specifieke wens van de deelnemer centraal. Gaat het om presenteren, rapporteren, telefoneren, onderhandelen, klachten afhandelen, voorzitten of juist ‘social talk’? Vaste onderdelen zijn in ieder geval woordenschat, vakjargon, specifieke uitdrukkingen en natuurlijk de do’s and don’ts in de Duitse taal en omgang. Want hoe dicht Duitsland en Nederland ook bij elkaar liggen, de culturen verschillen en dit komt ook tot uitdrukking in taal. Je trainer is altijd een native speaker, samen met hem of haar zet je een persoonlijk coaching traject op om je doelen te realiseren.

Om je beginniveau en specifieke leerdoelen vast te stellen vindt een intake plaats voorafgaand aan de training. De resultaten en leerdoelen worden na de intake met de cursist gedeeld.

DOELGROEP

Voor iedereen die werkzaam is in het MKB en zaken doet met Duitsland, Duitstalige landen.

LEERDOEL

Makkelijker en met meer nog vertrouwen spreken of schrijven in de Duitse taal in diverse zakelijke situaties.

OPBOUW

De cursusduur bedraagt 8 weken, 2 uur per week. Het gaat om een individueel traject. De opbouw van de cursus wordt in samenspraak met de deelnemer opgezet. De vaardigheden die centraal staan zijn spreekvaardigheid of schrijfvaardigheid of een combinatie hiervan.

ONDERWERPEN

Tijdens de training kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Het oefenen van spreek- of schrijfvaardigheid (gebaseerd op de praktijk van de deelnemer)
  • Nuances en verfijning van de Duitse taal
  • Vocabulaire
  • Vakjargon
  • Grammatica opfris
  • Uitspraak
  • Idioom en uitdrukkingen
  • Cultuur

Deze training is voor licht gevorderden tot vergevorderden. Nog geen of heel weinig kennis van de Duitse taal? Kijk dan naar onze individuele- of groepstaaltrainingen of neem contact met ons op.

OVER STE LANGUAGES

STE Languages is een toonaangevend taleninstituut in Nederland en al meer dan dertig jaar actief op het gebied van taaltrainingen. De taaltrainingen worden op alle niveaus en in alle talen zoals Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Portugees en in vele andere talen gegeven.

STE Languages werkt uitsluitend met gecertificeerde, ervaren en zeer enthousiaste taaltrainers die grote affiniteit hebben met het internationale bedrijfsleven.