Kans

Cursus: De Chinese politiek als raamwerk voor ondernemen in China

 

 

DOELGROEP

 • Ondernemers en werknemers die al actief zijn in China   
 • Zakelijke professionals voor wie China nieuw is en geen tijd willen verliezen met het stoten van hun neus 

LEERDOEL

 • Voeling krijgen voor de werking van de Chinese staat in het bedrijfsleven, inclusief de verhouding private ondernemingen vs staatsbedrijven     
 • Inzage in China’s eigen doelen en de mogelijkheden voor uw bedrijf  
 • Leren over het nut en de risico’s die ondernemen in China met zich meebrengen: hoe gaat u hiermee om?  
 • Realiseren dat relaties met de overheid cruciaal zijn en hoe deze op te bouwen. 
 • OPBOUW 

1x 60 minuten in een Online Classroom. De training vindt plaats op 7 september 2021.

(Live Webinar met minimaal 4 en maximaal 6 personen)

ONDERWERPEN

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod: 

 • Politiek en de invloed van de Chinese Communistische Partij op de samenleving en het bedrijfsleven 
 • Betekenis van Vijf-jaren Plan, rol van het Nationale Volkscongres en decentrale overheden 
 • Doelstellingen voor Made in 2025 en China Standards 2035 
 • Intellectueel Eigendom, IP Rechtbanken en de Great Firewall 
 • Guanxi opbouwen met de overheid

OVER THE CHINA TRAINERS

Lilian Kranenburg en Lianne Baaij zijn beiden Nederlander en sinoloog en hebben ruime ervaring met het geven van interculturele trainingen aan zakelijke professionals in Nederland en China. Zij werken al jaren samen in trainingen die tot doel hebben hun deelnemers op te leiden zo effectief mogelijk, én met hart en begrip, te opereren in een Nederlands-Chinese (werk) omgeving. 

Lilian Kranenburg heeft een Master Degree in Sinologie aan de Universiteit Leiden (1986). Zij is communicatieadviseur en intercultureel trainer bij ChinaMoves (2008).   

Lilian identificeert en analyseert communicatieproblemen tussen westerse en Chinese klanten en helpt deze op te lossen. Zij heeft ruime internationale werk- en woonervaring in Londen (11 jaar), Hong Kong en Taiwan (<twee jaar). Sinds 1983 is zij een regelmatige bezoeker van China. Lilian is voorzitter van China Kennisnetwerk Guanxi.     

Lianne Baaij heeft een Bachelor Degree Chinese Taal aan de Hogeschool Maastricht (1991) en een Master Degree Sinologie aan de Universiteit Leiden (1994). Ze is beëdigd tolk-vertaler Mandarijn en een gecertificeerd trainer. Lianne heeft veel verschillende paden gevolgd om het werken met Chinezen onder de knie te krijgen. 

Ze werkte in functies als regiomanager China bij een handelsfirma, vertaler en trainer bij een communicatiebureau en salesmanager bij een Chinese luchtvaartmaatschappij. Tijdens haar carrière heeft Lianne haar interculturele vaardigheden ontwikkeld om zaken te doen met Chinezen en ze spreekt vloeiend Mandarijn. In 2004 startte ze China Access, een professioneel vertaal- en trainingsbureau, met een breed portfolio van tevreden klanten. 

OVERIG

Deze training sluit naadloos aan op de volgende trainingen: Modern China verklaard vanuit historisch perspectief, Chinese filosofen in ondernemers-jas en De persoonlijke werking van guanxi;  

Wij geven ook in-company trainingen, waaronder de China Culture Challenge. Je kunt contact opnemen via het contactformulier, we helpen je graag verder.