Kans

Cursus: Contracteren in de VS

INTRODUCTIE

Tijdens dit webinar wordt ingegaan op zaken als toepasselijk recht en de rechter in de VS, maar ook wat de verschillen zijn met Nederland wanneer u in de VS wil gaan procederen. U krijgt een globaal overzicht van zowel het systeem als de kosten. En waar draait het nu in praktijk om en wat kan er worden gedaan om de risico’s te beperken.

Carl van der Zandt is Partner bij Wuersch & Gering LLP. In zijn rol als advocaat in New York is hij een vaste sparringpartner voor een grote groep bedrijven.

DOELGROEP

Managers en directieleden van internationale bedrijven. Tevens geschikt voor management in bredere zin als het gaat om contractuele vraagstukken op commercieel, fiscaal en juridisch gebied.

LEERDOEL

De deelnemer is in staat om in een vroeg stadium maatregelen te treffen om de juridische risico’s te beperken of uitsluiten.

OPBOUW

40 minuten

 • Wat te verwachten als u met Amerikanen over contracten onderhandelt
 • Het Amerikaanse rechtssysteem
 • Procederen in de VS, verschillen met Nederland

20 minuten Praktijkcases / vragen van de deelnemers

ONDERWERPEN

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

 • Wat te verwachten als u met Amerikanen over contracten onderhandelt
 • Het Amerikaanse rechtssysteem
 • Procederen in de VS, verschillen met Nederland
 • Praktijkcases / vragen van de deelnemers

OVER

Met ruim 80 jaar ervaring is evofenedex dé kennispartner in internationaal ondernemen en logistiek. Een unieke en dynamische ondernemersvereniging 

met een netwerk van 15.000 bedrijven en met een one-stop-shop formule waar kennis, advies, belangenbehartiging en ledenvoordeel bij elkaar komen. Onze opleidingen houden ondernemers en hun medewerkers letterlijk en figuurlijk bij de les, op elk gewenst niveau en in elk carrièrestadium. Jaarlijks helpen we zo’n 15.000 mensen bij het vergroten of bijhouden van hun vakkennis en bij het verkrijgen van de juiste diploma’s of certificaten. Daarmee helpen we hun werkgever of onderneming ook direct een stap voorwaarts. Wij hanteren hiervoor vijf gouden opleidingsregels 

 1. Praktijkgerichte opleiding 
 2. Persoonlijke aandacht door kleine klassen 
 3. Toegang tot een uniek netwerk van internationaal ondernemende bedrijven 
 4. Onze docenten werken of hebben gewerkt in het vakgebied 
 5. Altijd mogelijkheid voor incompany en maatwerk