Kans

Cursus: Advanced Management Program Global Entrepreneurship

Download kans

INTRODUCTIE

Het Advanced Management Program Global Entrepreneurship is een 3-daags plenair programma, gevolgd door een Action Learning Project, voor ondernemers, managers, consultants en executives die internationaal (willen) opereren. Het programma is gericht op kennisverwerving via een doordachte opzet en combinatie van theoretische concepten, cases en de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Het programma volgt de (persoonlijke) reis die internationale opererende ondernemers maken in hun zoektocht naar en het doen zaken in het buitenland.

Deelnemers worden uitgedaagd om zowel integraal als "out of the box” te denken. Zij worden getraind in het aanscherpen van de waardepropositie van hun eigen onderneming, het analyseren van markten, marktentreestrategieën, businessmodellen, commerciële contracten en het maken van financiële analyses. Zij verwerven vaardigheden voor internationaal ondernemen en leren de verschillende aspecten van grensoverschrijdende bedrijfsactiviteiten op een geïntegreerde manier te benaderen. Nieuwe businessmodellen, nieuwe formules voor het genereren van omzet, co-creaties, innovaties in samenwerking met andere (buitenlandse) bedrijven en de bijbehorende risicoanalyses vormen de rode draad van het programma.

Het leerproces is ingericht op basis van het Action Learning Model. Dit onderwijsconcept borgt een actieve en interactieve participatie van deelnemers en zorgt voor logische volgorde waarin onderwerpen op basis van theorie en praktijk integraal worden besproken. Deelnemers ontwikkelen hierdoor een goed begrip van de onderliggende theorieën en kunnen relateren aan hun eigen ervaringen en vraagstukken. Het Action Learning project levert een concreet en direct toepasbaar plan voor het bedrijf op.

De bijeenkomsten vinden plaats onder strikte naleving van de dan geldende coronarestricties. In verband hiermee kan een maximum aantal deelnemers gelden.

(Deze training kent een minimaal aantal deelnemers. De trainer bevestigt de training).

DOELGROEP

Ondernemers en senior managers die internationaal actief zijn of die voornemens zijn om dat te worden.

LEERDOEL

 • Je wordt getraind om ‘out of the box ' te denken, om kansen te analyseren en deze te verwezenlijken.
 • Je verkrijgt kennis en vaardigheden die nodig zijn voor internationaal ondernemerschap.
 • Je leert op een geïntegreerde manier de verschillende aspecten van grensoverschrijdend zakendoen te analyseren.
 • Je leert over cross-culturele aspecten van het zakendoen met buitenlandse klanten / partners.
 • Je leert over ondernemerschap attitudes en om te denken en te handelen in overeenstemming met nieuwe businessmodellen, nieuwe formules voor het genereren van inkomsten, innovaties in samenwerking met andere (buitenlandse) bedrijven en risicoanalyse.
 • Je leert te acteren als connector en netwerker.

OPBOUW

Dag 1: 10:00 – 21:00 uur (inclusief diner)
Dag 2: 09:00 – 17:00 uur
Dag 3: 09:00 - 17:00 uur
Week 2 – 7: Action Learning Project in de eigen organisatie

ONDERWERPEN

 • Global Trends in International Business
 • Internationalisation Concepts & Strategies
 • Value Proposition as Strategic Vehicle
 • Assignment: Design & define the value proposition of your company
 • International Market Entry Strategies
 • City analysis using the Market Entry Model
 • International Business Strategies
 • Walt Disney business case
 • Operating in multicultural business environments
 • Entrepreneurial Economy Business Models
 • Assignment: Design & define your (company’s) business model
 • International Business Contracting
 • Managerial Finance in International Operations

OVER IBDA

International Business Development Academy (IBDA) is een internationaal opererend kennisinstituut voor ontwikkeling, professionalisering en verbetering van grensoverschrijdend zakendoen en ondernemerschap met als thuisbasis De Baak in Noordwijk aan Zee. IBDA biedt een portfolio van learning, business acceleration, networking en valorisation programma’s

OVER DE TRAINERS 

Rob van Nes MBA CIBDE en Prof.Dr. Dewanand Mahade

Rob van Nes is strateeg met internationale oriëntatie.
Voordat Rob in 2000 zijn loopbaan voortzette als ondernemer, was hij onder meer Marketing Director bij een grote mondiaal opererende beursgenoteerde Engelse multinational en Managing Director voor een Nederlands bedrijf met export naar meer dan 60 landen.

Vanuit zijn kantoren in Nederland en Spanje deed en doet Rob in diverse landen interim-projecten op senior executive posities voor multinationaal opererende bedrijven als General Electric Energy, Auping, Ahrend, NedTrain, Royal Cosun, Spliethoff/Transfennica en vele anderen. De wereld werd zijn huiskamer en hij leerde tal van industrieën, zowel B2B als B2C, van binnenuit kennen.

Als examinator van MBA-studenten bij Business School Nederland, als auteur van diverse managementboeken en als recensent voor managementboek.nl houdt hij zijn theoretische kennis up-to-date. Met talrijke reizen geldt dat ook voor zijn beeld van wat er in de wereld speelt en verandert en voor het warmhouden van zijn internationale netwerken. Regelmatige beurs- en congresbezoeken dragen ook bij aan het volgen van ontwikkelingen in de markten van zijn opdrachtgevers.

Prof.Dr. Dewanand Mahadew is een veelzijdige professional met een brede achtergrond. Hij heeft masterdiploma's in procestechniek, industrieel management en bedrijfsmanagement en een DBA-diploma in strategisch management.

Hij is een business developer en visionair op het gebied van strategieontwikkeling met ver ontwikkelde vaardigheden in het bouwen van projectvoorstellen, het ontwerpen van waardeproposities, het opbouwen van strategische allianties, capaciteitsontwikkeling, het managen van verkoopprocessen, het overtuigen van stakeholders, het uitwerken van financiële scenario's, risicoscenario's etc.

Mahadew heeft een wereldwijd netwerk en zakelijke ervaring op zes continenten en in meer dan 40 landen in verschillende bedrijfstakken. Hij heeft 20 jaar gewerkt in technologieontwikkeling, projectontwikkeling en internationale contracting engineering. Hij is de uitvinder met vijf patenten op het gebied van chemische technologie.

Hij was meer dan zeven jaar decaan van een business school waar hij met succes het concept van ondernemerschap en innovatie in het onderwijs introduceerde. Zijn filosofie is om afgestudeerden op te leiden die in staat zijn om banen te creëren in plaats van banen te zoeken. Zijn ondernemerschapsmodel is aangepast door anderen in het onderwijs en het bedrijfsleven.

Mahadew heeft een multiculturele achtergrond, sterke presentatie- en overtuigingskracht en is een spreker op verschillende internationale podia. Hij is gasthoogleraar aan verschillende universiteiten over de hele wereld