podcast Gepubliceerd op 15 juli 2020

1,5 Meter-sessies 3/3 - Hoe Auping de Duitse markt verovert

In deze aflevering gaat Marc Nijhuis langs bij de CEO van Auping, Jan-Joost Bosman. Toen Auping startte in 1888 sliepen de meeste mensen nog op stro! Deze tijden liggen echter ver achter ons en inmiddels produceert het bedrijf pratende, porrende en volledig circulaire bedden. In deze aflevering staat het veroveren van de Duitse markt centraal.

Zelf ondernemen in Zuid-Duitsland? Neem contact op met de NL Business Hub in München, de NL Business Hub Munich

Johannes Auping startte het Nederlands familiebedrijf Auping als smederij voor kachels en fornuizen. Daaruit ontstonden de eerste staaldraad gevlochten bedden in een metalen frame. Innovatie heeft daarmee altijd in de kern gezeten van het bedrijf. Inmiddels verkoopt het bedrijf jaarlijks meer dan 40.000 bedden en tussen de 70.000 en 80.000 matrassen én is het internationaal actief waaronder in België, Denemarken en Duitsland.

Jan-Joost Bosman, CEO van Auping legt uit waarom het belangrijk is om te blijven innoveren in duurzaamheid, vertelt over de Auping Academy en over de keuze om te produceren in Deventer.

Ook deelt Jan-Joost zijn ervaringen met het betreden van de Duitse markt. Hoe krijg je voet aan de grond? Welke lessen zijn duur betaald en waar moet je starten als Nederlandse ondernemer die overweegt om zijn of haar business naar Duitsland uit te breiden? Een tipje van de sluier: constante kwaliteit van je product borgen is op de  Duitse markt heel belangrijk. Waarom? Daar kom je achter in de podcast. Bovendien hoor je wat de NL Business Hub Munich voor je kan betekenen als je op zoek bent naar een lokale accountant, jurist, zakenpartner of sparringpartner met ervaring in Zuid-Duitsland.

» luisteren dus, die podcast!

Jan-Joost Bosman en Marc Nijhuis

Ook ondernemen in Duitsland? 

NLinBusiness en de NL Business Hub in München, de NL Business Hub Munich helpen je graag op weg. Heb jij een specifieke vraag over ondernemen in Duitsland of wil je meer weten over hoe wij jou zouden kunnen ondersteunen? Neem contact op met ons via het contactformulier.

Over 1,5 Meter-sessies

1,5 Meter-sessies is dé ondernemerspodcast van RTL Z. Op zijn motor rijdt Marc Nijhuis door het land op zoek naar de mooiste ondernemersverhalen. In samenwerking met NLinBusiness ligt de focus in drie sessies op ondernemers die internationaal actief zijn.