podcast Gepubliceerd op 2 juli 2020

1,5 Meter-sessies 2/3 - Rozenkweker verzorgt het gras van de Kuip, Wimbledon en Camp Nou

In deze aflevering gaat Marc Nijhuis langs bij gras-tovenaar Nico van Vuuren. Een ondernemer die succesvol zaken doet in het Verenigd Koninkrijk (VK). Zijn bedrijf SGL System maakt furore van de Kuip tot aan Wembley en van Wimledon tot aan Camp Nou. Zijn lichttherapie inclusief compleet ‘grass management system’ bracht hem in contact met de groten der aarde op het gebied van voetbal, zoals Arsene Wenger en Guus Hiddink. Daarnaast komt Lyne Biewinga, Executive Director Membership bij de NL Business Hub in Londen, The Netherlands-British Chamber of Commerce, aan het woord en vertelt ze meer over het zakendoen met/in het VK.

Nico van Vuuren is eigenaar van rozenkwekerij Porta Nova. Met een productie van zo'n 65 miljoen rozen per jaar zijn zij één van de grootste kwekers van Nederland. Nico groeide op tussen de rozen en werd van jongs af aan klaargestoomd om het familiebedrijf over te nemen. Dit kwam in een stroomversnelling doordat de jonge Nico nou niet bepaald een model-leerling was. Hij was meer geïnteresseerd in andere aardse zaken, zoals voetbal. Niemand had in die tijd kunnen bevroeden dat juist de combinatie van rozenteelt en de voetballerij hem tot een unieke ondernemer zou maken met grootste internationale successen. 

Nico van Vuuren, eigenaar van SGL System

Als voetballiefhebber vroeg Nico zich af hoe het mogelijk was dat de duurste spelers ter wereld hun kunsten veelal op enorme knollenvelden moesten vertonen. Hij besloot dat dit beter moest kunnen en is op onderzoek gegaan door technieken uit de rozenteelt toe te passen op gras. En met succes, SGL System werd geboren. In de afgelopen 20 jaar is SGL System uitgegroeid tot dé mondiale gras expert en zijn ze inmiddels hofleverancier van de Kuip tot aan de Arena en van Wembley tot Wimbledon.

Hoe heeft het bedrijf haar mondiale groei gerealiseerd en welke lessen in internationaal ondernemen heeft het bedrijf opgedaan? Hoe zijn zij internationaal begonnen en waar moet je op letten bij het internationaal ondernemen?

» Je hoort het in de podcast!

Over 1,5 Meter-sessies

1,5 Meter-sessies is dé ondernemerspodcast van RTL Z. Op zijn motor rijdt Marc Nijhuis door het land op zoek naar de mooiste ondernemersverhalen. In samenwerking met NLinBusiness ligt de focus in de komende drie sessies op ondernemers die internationaal actief zijn. 

Ook ondernemen in het VK? 

NLinBusiness en de NL Business Hub in Londen, de Netherlands-British Chamber of Commerce helpen je graag op weg. Heb jij een specifieke vraag over ondernemen in het VK of wil je meer weten over hoe wij jou zouden kunnen ondersteunen? Neem contact op met ons via het contactformulier.