nieuws Gepubliceerd op 3 augustus 2021

Producten uit Azië: India vs. China

India en China. Wat hebben ze gemeen? Dat het qua bevolking de twee grootste landen van de wereld zijn, maar heel veel verder komen we niet. Cultureel en economisch zijn het twee compleet verschillende landen. En zo is produceren in China ook weer heel anders dan produceren in India. Dus welke producten uit Azië produceer je dan waar, en welk land heeft welke expertise?

China: hoogwaardige kwaliteit en producten met een technisch randje

In China maakt vaak een hele stad hetzelfde product, of een afgeleide van dat product, op dezelfde manier. Dit betekent ook veel automatisering en een grote schaalbaarheid van productie. Er is veel hightech, wat zorgt voor een goede combinatie van mens en machine.

Het werkethos in China is hard werken en lange dagen maken. Zo kan er veel gedaan worden in een korte tijd. Ook is de logistiek in China sterk ontwikkeld, waardoor je producten snel van fabriek naar haven vervoerd kunnen worden.

India: handwerk en specifieke industrieën

In India is de productie en kennis van bepaalde producten meer verspreid, en moet je vaak dus grotere aantallen ergens kopen. Het is minder geautomatiseerd, maar dat betekent ook dat er meer goede handwerkproducten gemaakt worden. India is erg goed in specifieke industrieën, bijvoorbeeld textiel, leer en grover metaalwerk.

De connectie met India vanuit Nederland is vaak wat beter dan met China, omdat er meer Engels gesproken wordt. Op logistiek gebied is India minder ontwikkeld, maar ook daar worden vooruitgangen geboekt. In de toekomst wordt verwacht dat India meer eigen grondstoffen gaat produceren, wat betekent dat sourcing uit India aantrekkelijker wordt.

Wat past bij jouw product?

Als We R Asia zijn we sinds 2007 gespecialiseerd in het outsourcen van productie in China, Vietnam en India. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in Azië voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product vinden.

Dit betekent dus ook dat we uitgebreid onderzoek doen naar het beste land voor jouw product. We bespreken de mogelijkheden samen met jou en zetten vervolgens de aanvraag uit bij onze collega’s in China, Vietnam of India. We begeleiden je in het hele proces: van sampleproductie tot levering.

Bron: We R Asia