nieuws Gepubliceerd op 8 mei 2019

Inschrijving Oranje Handelsmissiefonds geopend

Goed nieuws voor Nederlandse mkb-bedrijven met internationale ambities, want zij kunnen zich vanaf vandaag weer inschrijven voor het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF). Dit fonds ondersteunt ieder jaar tien ondernemers bij het opzetten en uitbreiden van hun internationale netwerk. De initiatiefnemers achter het fonds zijn ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Het prijzenpakket voor de tien winnaars bestaat onder andere uit één-op-één hulp van de ambassade bij het vinden van de juiste buitenlandse contacten over de grens, deelname aan een handelsmissie of internationaal beursbezoek, inclusief uitgebreide voorbereiding, begeleiding en vliegtickets, persoonlijk advies van experts en toegang tot de kennis, ervaring en het netwerk van de partners van het fonds.

 

Succesvol ondernemen over de grens

Het Oranje Handelsmissiefonds is opgericht in 2013 en hielp de afgelopen jaren al 60 verschillende ondernemers, waaronder EARTH Concepts, Difrax, Dopper, Milestone Cards en Tony’s Chocolonely, met een persoonlijk programma om voet aan de grond te krijgen in het gewenste exportland. Het fonds blijkt erg succesvol: sommige winnende ondernemers haalden al binnen een jaar hun eerste buitenlandse order binnen. Sinds de oprichting zes jaar geleden hebben de winnaars deelgenomen aan meer dan 26 handelsmissies en 23 internationale beursbezoeken in 35 steden wereldwijd, waaronder New York, Tokio en Rio de Janeiro.

 

Klein of groot: schrijf je in

Zowel kleine als grotere midden- en kleinbedrijven, als ondernemers die reeds succesvol zijn in meerdere markten, of die hun eerste stap (willen) zetten in het buitenland, kunnen zich tot en met zondag 8 september 2019 gratis inschrijven voor deze ondernemersprijs via ohmf.nl/inschrijven. Uit alle inschrijvingen worden door een jury, bestaande uit de partners van het fonds, dertig genomineerden geselecteerd. Na een uitgebreide selectieprocedure worden uiteindelijk tien OHMF-winnaars bekendgemaakt tijdens het Nationaal Export Event op 6 november 2019, waarvoor alle inschrijvers van het fonds een uitnodiging ontvangen.

 

Kijk op de website van het Oranje Handelsmissiefonds voor meer informatie over de verschillende prijzenpakketten en de selectiecriteria.