Op zoek naar zakenkansen in Vietnam?

Ontdek de kansrijke sectoren in Vietnam

Agrifood

Vietnam heeft een snelgroeiende middenklasse met voldoende besteedbaar inkomen om exclusieve producten uit Nederland en het westen te kopen.

Vietnam kent daarnaast grote klimaatuitdagingen. Zo stijgt de temperatuur er twee keer sneller dan het wereldwijde gemiddelde. Hierdoor moeten Vietnamese boeren overschakelen op andere gewassen dan de rijstteelt. Dit biedt kansen voor bedrijven in de hightech agrisector.

Het land is ook in een sneltreinvaart aan het urbaniseren. Mensen trekken massaal naar de grote steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh. Dit zet extra druk zet op het (leef)milieu. Nederlandse expertise kan hier helpen. Denk aan kassenbouw of vertical farming, afval- luchtstroom en watermanagement.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

<h2>Ontdek de kansrijke sectoren in Vietnam</h2>

Renewable energy

De middenklasse in Vietnam blijft maar groeien. Deze groep heeft steeds meer te besteden en wordt qua koopgedrag, zeker in Ho Chi Minh, steeds meer Westers. Hier komen ook economische vraagstukken kijken. Rondom energie bijvoorbeeld. Vietnam moet zo snel mogelijk switchen van fossiele naar duurzame energie.

De toenemende vraag naar energie is een van de factoren die klimaatverandering versnellen. Dit dwingt Vietnam te kijken naar innovatieve en integrale manieren om duurzame energie op te wekken. Tijdens de COP26-conferentie in Glasgow, beloofde de Vietnamese President Pham Minh Chinh te stoppen met de bouw van kolencentrales. Daarnaast wil hij Vietnam Klimaatneutraal maken tegen 2050. Hier ligt een enorme kans voor Nederlandse ondernemingen: Vietnam heeft een geweldige ligging voor duurzame zon-, wind-, en waterenergie.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

IT sector

Vietnam heeft een geavanceerde digitale economie, en een uitstekende digitale infrastructuur met bijna landelijke 4G-dekking. De uitrol van het 5G-netwerk is al begonnen. De Vietnamese overheid wil dat iedereen een smartphone heeft, 75% van de bevolking toegang heeft tot supersnel internet en 85% van de smartphonegebruikers toegang heeft tot een 4G- of 5G-netwerk. Dit biedt kansen voor Nederlandse tech-ondernemingen.

Daarnaast heeft Vietnam ook nu nog steeds genoeg en ook betaalbare developers. Vietnamese developers zijn jong, getalenteerd en leergierig.

Vraag een gratis adviesgesprek aan

 

 

 

Guido van Rooy

Vraag een vrijblijvend gesprek aan over kansen in Vietnam

Neem contact op met Guido
Guido van Rooy Directeur NL Business Hub in Ho Chi Minh, DBAV