Ondernemen in de Verenigde Arabische Emiraten

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de MKB ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal netwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten.

Ervaringen van Nederlandse bedrijven in Dubai (VAE)

Patrick de Jongh - TenTwenty Digital Agency

“We moesten eerst het vertrouwen winnen van onze klanten. Digitale bureaus in Dubai zijn gewend om op alle vragen van klanten gewoonweg ‘ja’ te zeggen. Maar dat is vaak niet het beste dat je kan doen."

Lees verder

Britta Schaffmeister - Dutch Marine Energy Centre

"Voor het opzetten van marine energy projecten zijn lokaal beleid en draagvlak onder de bevolking van groot belang. Tevens zijn connecties en samenwerking met lokale bedrijven belangrijk voor een efficiënte realisatie en de benodigde kennisoverdracht voor toekomstig onderhoud."

Lees verder

Robert Jan Hageman - Dokkumer Vlaggencentrale

"Het loont zeer om in te zetten op vinden en gebruiken van een goede lokale tussenpersoon. De controle op kwaliteit is essentieel. "

Lees verder

Partnernetwerk de Verenigde Arabische Emiraten

NLinBusiness onderhoudt een uitgebreid netwerk van partners die jou op allerlei manieren en op verschillende momenten van dienst kunnen zijn wanneer je jouw bedrijf wil uitbreiden in of naar de Verenigde Arabische Emiraten. Ben je je aan het oriënteren? Zoek je juridisch of fiscaal advies? Ben je op zoek naar de Nederlandse ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten, zakenpartners of andere contacten in het land zelf? Hier vind je een overzicht van partijen die jou aan informatie helpen of hulp kunnen bieden.

Informatie & Oriëntatie

Ben je je aan het oriënteren en op zoek naar algemene informatie over de markt in de VAE? De onderstaande organisaties helpen je verder.

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

  Heb je vragen over zakendoen in het buitenland? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt je verder met persoonlijk advies.

  Lees meer
 • Trade and Innovate NL

  Trade and Innovate NL (TINL) helpt Nederlandse ondernemers bij internationaal ondernemen. We zetten onze netwerken, kennis en expertise in om ondernemers te helpen en het totale bereik te vergroten.

  Lees meer
 • International Business Academy

  De International Business Academy is hét digitale platform waar Nederlandse ondernemers geholpen worden bij het ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden over internationaal zakendoen.

  Lees meer

Lokale netwerken

Wanneer je een goede voorbereiding hebt getroffen kun je beginnen aan het opbouwen van je netwerk in de VAE. Onderstaande partners kunnen je helpen.

 • Ambassadenetwerk

  Wilt u zakendoen in de Verenigde Arabische Emiraten en heeft u hulp nodig van experts ter plaatse? Het ambassadenetwerk in de VAE helpt u verder.

  Lees meer
 • NL Business Hub in Dubai

  De NL Business Hub in de Verenigde Arabische Emiraten biedt Nederlandse bedrijven operationele ondersteuning bij het betreden van de VAE markt en ontsluit een sterk zakelijk en sociaal netwerk van lokale contacten.

  Lees meer

Ontmoet de NL Business Hub in Dubai

 

Tanneke Egbers , Executive Director van de NL Business Hub in Dubai, de Netherlands Business Council UAE, vertelt je in deze video wat zij voor jou kan betekenen.

Tanneke Egbers

Neem vrijblijvend contact op

De NL Business Hub in Dubai, de Netherlands Business Council UAE helpt je verder met jouw vraag over ondernemen in de Verenigde Arabische Emiraten
Tanneke Egbers Executive Director NL Business Hub, de Netherlands Business Council UAE in Dubai
Contact
Naam*
Hidden
opt-in-doorsturen-dienstverlener*
opt-in-nlinbusiness*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Netwerkevenementen in de Verenigde Arabische Emiraten

 • Evenementen
 • Archief
Organisatie:
 • Netherlands Business Council France

NLBC.FR: New Members Meeting

Bimonthly meeting for new members to discuss issues and to share insights about doing business in France. For more information please contact info@nlbc.fr. Lees verder

Leeuwarden
Organisatie:
 • WTC Leeuwarden

Consultsessies – Vertegenwoordiging in Frankrijk

Op vrijdag 3 februari 2023 organiseert World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met partner TRANSFER.LC individuele consult gesprekken over Frankrijk. Elk consult duurt 45 minuten per bedrijf.Frankrijk behoort al jarenlang tot onze… Lees verder

Organisatie:
 • Netherlands Business Council UAE

Halal Market Webinar

Together with Halal Trade and Marketing Centre, Dubai Airport Freezone and the Embassies of the Netherlands in KSA and UAE, we are happy to invite you to our Halal Webinar:… Lees verder

Actuele marktinformatie over de Verenigde Arabische Emiraten

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over de Verenigde Arabische Emiraten, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

6 Tips van Nederlandse bedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten

 

1. Ga niet informeel gekleed

De kleding in de zakenwereld van de VAE is formeel. Draag bij voorkeur een kostuum met das. Liefst een kostuum van licht materiaal, vanwege de hitte.

2. Geef geen dure relatiegeschenken

Geschikte relatiegeschenken zijn onder meer (luxe) pennen met bedrijfslogo, agenda’s, Delfts blauw en kalenders met Nederlandse taferelen. Het aanbieden van alcoholhoudende dranken is geen goed idee.

3. Spreek de zakenpartner persoonlijk

Persoonlijke ontmoetingen zijn essentieel. Schriftelijk contact alleen is niet voldoende. Op de Arabische zakencultuur is de kreet ‘business is personal’ van toepassing. Dit in tegenstelling tot de ‘business is business’-houding van veel West-Europese en Noord-Amerikaanse zakenlieden.

 

4. Wees niet gehaast

Verwacht niet dat er meteen contracten kunnen worden afgesloten. Begin vooral met het opbouwen van een vertrouwensband met de zakenpartner. Verstevig en onderhoud het contact na de eerste ontmoeting. Resultaat bereiken in de Verenigde Arabische Emiraten kost geduld.

5. Neem de tijd

Neem ruim de tijd voor een gesprek over algemene onderwerpen zoals Nederland, het weer en – niet te vergeten – de gezondheid. Vermijd gespreksonderwerpen als politiek, religie en seks. Kom stipt op tijd, hoewel het vrij normaal is dat de zakenrelatie zelf wat later binnenkomt.

6. Spreek een paar woorden Arabisch

Het spreken van enkele Arabische woorden wordt op prijs gesteld. ‘Assalaam alaykoem’ (letterlijk: vrede zij met u) is een traditionele islamitische begroeting. Deze begroeting kunt u beantwoorden met ‘wa alaykoem assalaam’ (letterlijk: en vrede zij ook met u).

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.